Здраве и красота

Нутриционист: Стресът убива имунната система

Яна Данаилова съветва да използваме природната аптечка

05.02.2020г. / 10 12ч.
Мария Дуковска
Нутриционист: Стресът убива имунната система

Нутриционистът Яна Данаилова гостува в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, за да коментира как можем да се предпазим в момент, в който почти цялата страна е в грипна епидемия.
По думите ѝ е много важно да овладеем стреса.

Имунната система е естествената защитна бариера на нашето тяло срещу всякакви патогени. За мен много важна е превенцията. Много хора взимат мерки след като се разболеят. Много по-ефективно е да поддържаме здрава имунната си система. Тялото има целия биологичен арсенал да се справя с всякакви вируси.

5 виновника за стрес на работното място

Тя подчерта, че захарта храни патогенните микроорганизми в нашето тяло. Приемайки я, ние отслабваме имунната система и ставаме податливи към външни вирусни инфекции. Не трябва да прекаляваме със сушените плодове, отбеляза нутриционистът.

Стресът е мощен убиец на имунната ни система. Затова е подходящ спортът, двигателната активност. Позитивната нагласа към живота, да се заобикаляме с хора с позитивни вибрации. Сън. Регенерация на тялото – изключително важно. Рано си лягаме, рано ставаме. Вода. Дехидратацията на тялото натоварва бъбречната система и черния дроб. Важно е да хидратираме тялото, за да може то да се детоксикира“, обясни Яна Данаилова.

Как да се справите със забавения метаболизъм след 30?

Най-добрият имуностимулатор е природната аптечка. Не отричам нищо, но трябва да бъде по препоръка на специалист“, посочи Данаилова и посъветва зрителите да не си самоназначават лечение.

Тя изповядва максимата, че може да живеем максимално здравословно и е категорична, че най-добре е да набавяме витамините и минералите от храната. В студиото на „България сутрин“ Данаилова приготви имуностимулиращо смути с оризово мляко.

 

В моя дом не се консумират млечни продукти. Много е важно да консумираме достатъчно фибри. Джинджифилът и куркумата са изключително мощни имуностимуланти. Нарът е имуностимулатор, който е изключително богат на витамин C“, разясни експертът по здравословно хранене.

Обичайте се, това е най-важното. Когато човек се обича, се грижи за себе си. Здравето е безценно и ние сме отговорни за нашето здраве“, завърши Данаилова.

Целия разговор вижте във видеото.

Коментирай
Свободно време