Здраве и красота

6 храни, които предизвикват сериозни възпаления (галерия)

Причиняват алергични реакции и хронични заболявания

06.02.2020г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Сироп от агаве. Снимка: istock

Сироп от агаве. Снимка: istock

Възпаления в тялото могат да се отключват в редица тъкани и органи без човек да подозира. Често обаче те са съпроводени и от симптоми, като болки, парене, дискомфорт. Негнойните възпаления, които не се овладяват и стоят в организма дълго време въздействат негативно върху тъканите и с течение на времето могат да доведат до много заболявания, свързани с възпалителни процеси, като болестта на Алцхаймер, сърдечносъдови заболявания, рак, акне, дегенеративни заболявания на нервната система и много други.

Борбата с възпаленията е от голямо значение именно заради превенцията на опасни животозастрашаващи или инвалидизиращи заболявания. Ако се допусне възпаленията да станат хронични, имунната система започва да атакува клетките на собствените си тъкани, което води до съществени функционални нарушения.

Може би много хора не си дават сметка, но храната, която консумират, играе важна роля за наличието или отсъствието на локални възпаления в тялото. Както има храни, които действат противовъзпалително, така има и такива, които отключват и поддържат тези възпаления.

Кои са източниците на такива възпаления сред храните и защо да ги избягвате?

Вижте в галерията тук.

* * *

Коментирай