Как да изберем подходящо деколте според типа фигура?

Формата на деколтето играе важна роля

2020-02-14 08:33:00 | Илияна Николова

Както правилната прическа и подходящият грим могат да подчертаят красотата ви, така точно подбраната дреха също придава допълнително изящество на фигурата ви, прикрива несъвършенствата и извежда на преден план предимствата на тялото ви. С минимални усилия можете да изглеждате безупречно, като подберете подходящата блуза или рокля с деколте според типа фигура, която имате.

Тренировка според типа фигура

Деколтето има огромно влияние върху това как ще изглежда фигурата ви и дали ще бъдат подчертани нейните предимства или обратното.

Ето няколко начина да подберете правилната блуза с точното за вас деколте.

Как да се храните според типа фигура

Големи гърди: изрязано дълбоко деколте

Повечето жени с едър бюст знаят колко е трудно да се избере правилната блуза, така че хем да изглеждат добре, хем да подчертаят гърдите си. Ако изберете топ с неподходящо или направо липсващо деколте рискувате да направите гърдите си да изглеждат отпуснати  надолу. Дълбокото и изрязано деколте обаче има точно обратния ефект – повдига визуално и повдига бюста.

 

Спорт според типа фигура

Малки гърди: затворено деколте

Малките гърди се нуждаят от повече обем. Можете да го потърсите в затворените деколтета, добавените щампи и картинки и пайети. Ако предпочитате класически изчистен стил, заложете на затворените обеми.

 

5 основни типа фигура: как правилно да се облечем

Къс торс: V-образно деколте

Ако имате природно по-къс торс можете да го подчертаете по хитър начин, като наблегнете на дълбокото деколте, което оптично се разширява в горната си част и свива в долната. Тази вертикална абсциса оптично разширява торса и го издължава, така че даже да изглеждате малко по-високи, ако желаете.

 

Каква жена сте според формата на тялото

Дълъг торс: деколте тип „лодка“ или квадратно деколте

Дамите с по-дълго тяло могат да повлияят на тази своя особеност, като изберат квадратни деколтета или деколтета с разляти рамене тип „лодка“. Това придава повече симетрия на торса ви и създава илюзия за по-малка дължина, като същевременно подчертава красотата на раменете ви.

Бански според типа фигура

Широки рамене

V-образните деколтета са много подходящи за жени с широки и добре изразени рамене, които искат да подчертаят. Те са бонус от природата, на който трябва да бъде поставян акцент. Носенето на сутиен без презрамки внася допълнителен интерес към този тип деколте.

Снимка: Instagram/ camillevhp