Здраве и красота

Кокосова вода или кокосово мляко?

За ползите от двата продукта

18.03.2020г. / 05 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кокосовите орехи винаги предизвикват в нас усещане за екзотика. Разклащайки един кокосов орех, можем да чуем кокосовата вода, която се съдържа в него. От ядката на ореха пък се прави кокосовото мляко. И двата продукта са невероятно вкусни и полезни. Повече вижте в следващите редове.

Когато искате да сте добре хидратирани, да утолите жаждата си, пийте кокосова вода. Тя е богата на витамин С, магнезий, калий и натрий. Освежаваща, подхранваща, не само в горещите дни.

До какви проблеми води непиенето на вода

Редовната ѝ консумация подобрява състоянието на кожата. Тъй като кокосовата вода има противовъзпалителни свойства, локалното ѝ приложение, може да помогне за намаляването на акнето, облекчаване на зачервяване и леки възпаления върху кожата.

В резултат, тя е с по-свеж вид и подхранена. Разбира се, грижим се с кокосовата вода за нашата кожа и когато я консумираме. Кокосовата вода ни помага да поддържаме енергийните си нива през деня, въпреки това не бива да се прекалява с нейната консумация, особено ако страдате от бъбречни проблеми.

Какво се случва в тялото, ако пиете чай от лайка всеки ден

Напитка, която може да ви помогне да улесните храносмилането е кокосовата вода. Освен полезните витамини и минерали, тя ще ви осигури и много фибри, които са важни за нормализиране на чревната дейност и метаболизма, подобряване на имунната система и намаляват риска от запек.Напитката има полезно действие и при високо кръвно налягане, заради съдържащия се в нея калий. Редовната ѝ консумация може да намали риска от образуване на кръвни съсиреци в артериите.

4 рецепти с кокосово масло

Защо да добавите кокосово мляко към менюто си?

То е чудесна съставка към здравословни напитки, супи, ястия. Кокосовото мляко също действа противовъзпалително и антимикробно. Някои изследвания показват, че консумацията му може да намали възпаленията при някои автоимунни възпалителни състояния, като ревматоиден артрит.

Свързани статии

Грижи се за здравето на сърцето, тъй като спомага за намаляване на нивата на LDL холестерола (лошия холестерол) в организма, но ако се консумира в малки количества и редовно, добавено към овесени каши, супи, смути и други. Това от своя страна намалява риска от сърдечни заболявания, инсулт и високо кръвно налягане.

Кокосовото мляко е подходящо за подхранване на косата и кожата, ето защо често влиза в състава и на домашните разкрасяващи маски. Не на последно място, помага за засилване на имунитета и намаляване риска от анемия.

Коментирай