Здраве и красота

16 интересни неща, които можем да правим вкъщи под карантина

Полезни идеи за самоусъвършенстване в период на изолация

19.03.2020г. / 08 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Концертите се отлагат, спортните събития се отменят, училищата се затварят, препоръчва се работа от вкъщи, а на всичкото отгоре туризмът вече е мираж. Колкото и да мечтаем да пътуваме някъде, засега ще трябва да е само мислено или дигитално. А докато дойде времето да осъществим пътуването си фактически ще трябва да си останем вкъщи за известно време. Какво интересно можем да правим у дома през цялото това време, особено ако сме под карантина?

Плодови сокове, които са по-здравословни, отколкото предполагате

1. Подредете пъзел, за който все не ви е оставало време.

2. Започнете да си водите дневник. Записвайте всички идеи, мисли и чувства. Накрая след като всичко утихне и се върнете към стария си начин на живот, тези идеи и мисли могат да са ви от полза.

3. Свирете на музикален инструмент.

4. Пишете съобщения на всички приятели, с които отдавна не сте имали време да общувате.

Любов по време на коронавирус – да преоткрием връзката си

5. Пишете поезия. Излейте душата си върху белия лист. Това помага да се отърсите от негативните емоции.

6. Изгледайте всички филми и сериали, за които не сте имали време преди това.

7. Прочетете книгите, които сте купили и които са хващали прах на рафта, докато сте били на работа и сте били заети с всички други ангажименти, отнемащи от личното ви време.

8. Медитирайте. Ще се почувствате много по-добре, когато откъснете мислите си от мрачните чувства, които бушуват във вас. Дишайте дълбоко.

Домашни начини да подсилите имунната система

9. Погрижете се за кожата си. Ще имате поне 14 дни да изградите ежедневен план за подобряване визията и състоянието на кожата си, който да продължите да следвате и впоследствие.

10. Започнете здравословен хранителен режим. Когато човек си е вкъщи е много по-лесно да структурира диетата си и да я спазва. Не се храните навън, а вкъщи, което прави приготвянето на храната ви точно както я искате – със здравословни съставки и точни пропорции – нещо, което с храненето навън е трудно да се спазва.

11. Рисувайте. Дайте воля на талантите си.

12. Почистете жилището си. Сега ви е паднало да направите основно пролетно почистване, да изхвърлите ненужните си вещи и да дадете шанс на новата свежа енергия да потече в дома ви.

Измийте ръцете моментално, ако докоснете тези 10 неща

Свързани статии

13. Прочистете гардероба си.

14. Разговаряйте по телефона с бабите и дядовците си. Ако досега вечно не сте имали време да им обърнете достатъчно внимание, направете го сега, ще ги зарадвате.

15. Включете в ход предприемчивостта си. След затихването на кризата, в която се намираме, вероятността светът да се нуждае от нови услуги и стартъпи, е голяма. Имате много време да обмислите един евентуален бизнес план, който да включите в действие в бъдеще. Анализирайте талантите и способностите си и преценете кои от тях биха ви били от полза в такова начинание.

10 отличителни черти на креативните хора

16. Запишете се на онлайн курс за усъвършенстване на различни умения. Те също може да са ви от полза след карантината.

Коментирай
Свободно време