Здраве и красота

Нощни маски за красива и сияеща кожа без бръчки

Полезни рецепти, които да си направите с домашни средства

23.03.2020г. / 15 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато мислим за красотата си, често наблягаме на нея през деня, особено на маските за лице. Забравяме обаче, че има и маски, които се прилагат през нощта и които имат не по-малко полезно действие за кожата. Мощните им съставки могат да допринесат за възстановяването на кожата и нейното сияещо състояние.

5 подхранващи и хидратиращи маски за суха кожа

Защо нощните маски са различни от дневните?

Нощните маски за лице се нанасят непосредствено преди лягане и се отмиват чак на сутринта. Основната им цел е да засилят хидратацията на кожата и по-дълготрайното и качествено проникване на подхранващите вещества, така че кожата да се възстанови и да сияе отново.

Кокосово масло

Кокосовото масло е суперхрана за кожата и за тялото. То намалява зачервяването, успокоява кожата, хидратира в голяма дълбочина, доставя на кожата полезни мазнини, потиска възпалението, третира уврежданията и предотвратява инфекции. Ето защо е полезно и в облекчаването на акне.

Маски за лице, с които да се разкрасите

Просто намажете почистената кожа с кокосово масло и оставете да попива цяла нощ вместо нощен крем.

Маска с куркума и мляко

Млякото с куркума е популярна комбинация в аюрведа. Ползва се от векове в красотата заради високото съдържание на антиоксиданти. Те подобряват състоянието на кожата, забавят стареенето и се борят с възпаленията. Млечната киселина стимулира сиянието на кожата и подобрява текстурата ѝ.

Маски за лице с бирена мая

Свързани статии

Смесете ½ чаена лъжица куркума с 1 супена лъжица прясно мляко. Нанесете с памучен тампон и изчакайте да изсъхне напълно преди да си легнете. Използвайте стара калъфка за възглавница, защото куркумата оцветява.

Маска с краставица

Краставицата е суперхрана за кожата и тялото, особено за кожата. Нейните сокове имат охлаждащ ефект. Тя не само стимулира хидратацията на кожата, но и потиска нивата на възпаление в нея, успокоява я и изглажда фините линии и бръчките.

Маски за лице със зелен чай матча

Изстискайте сока от една краставица и го нанесете с масажиращи движения по кожата. Изчакайте да изсъхне преди да легнете. На сутринта измийте с хладка вода.

Диня

Динята е не просто освежаваща за ядене, тя е чудесен начин да подхраните кожата през нощта. Динята съдържа ликопен, който предотвратява уврежданията по кожата, причинени от свободните радикали. Те са едни от главните виновници за поява на бръчки, стареене и възпаления по кожата.

4 маски с мед за перфектна кожа

В купичка намачкайте парче диня на пюре. С помощта на памучен тампон нанесете пюрето върху кожата си, като леко втривате с масажни движения. Оставете да изсъхне много добре преди да си легнете. Не отмивайте.

 

Коментирай