Здраве и красота

5 етерични масла за след обезкосмяване на интимната област

За красива и приятно ухаеща кожа

22.04.2020г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-деликатните зони, които ни се налага редовно да обезкосмяваме е тази на бикини линията и интима. Кожата там е изключително нежна, чувствителна и се нуждае от дълбоко подхранване. Освен кремовете и лосионите за тялото, с които я глезим всеки ден, можем да подарим на кожата си и ароматна грижа с етерични масла.

Маслото от бадем например, е идеално за комбиниране с други етерични масла. Има невероятен аромат, незаменими подхранващи кожата свойства, благодарение на витамин Е и олеиновата киселина, които съдържа.

Вижте още 5 етерични масла, които може да комбинирате с него или с кокосово масло, за мека, красива и приятно ухаеща кожа на интимната зона.

Как се променя вагината в различните периоди от живота?

Етерично масло от синя вратига

То се използва за направата на редица луксозни продукти в грижа за кожата. Има богат флорален аромат, напомнящ за екзотика. Маслото е чудесно за успокояване на деликатната кожа и намаляване на появата на пъпки и петна.

Етерично масло от кедър

Кедровото дърво носи топъл, дървесен аромат, който е едновременно фин и изискан. Маслото от кедър подпомага овлажняването на кожата след обезкосмяване и успокоява.

Упражнения за здрава и млада вагина

Етерично масло от евкалипт

Има аромат, който ни кара да се успокоим, да намалим стреса, който ни действа освежаващо. Нанесено върху кожата се усеща като приятна хладина, което го прави и подходящо за успокояване на кожата в интимната област след обезкосмяване. Кожата е мека, чувстваме се свежо.

Свързани статии

Етерично масло от пачули

Топлият и интересен аромат на пачули ни помага да се чувстваме концентрирани и спокойни. Използването му след бръснене за подхранване на кожата на интима, подобрява и нейния вид. Може да помогне за подобряване на външния вид на кожата ви.

Етерично масло от чаено дърво

Ако кожата ви в интимната област е склонна към образуването на петна, обърнати косъмчета, маслото от чаено дърво може да намали тяхната поява. Маслото е подходящо и за подхранване на кожата, оставяйки я мека и приятно ухаеща.

Коментирай