Здраве и красота

Маски с кокосово масло против бръчки

За гладка и красива кожа

28.04.2020г. / 07 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-невероятните природни продукти за здравето и красотата на нашата кожа (коса) е кокосовото масло. То има антибактериални и противогъбични свойства, възстановява грубата и вяла кожа, подходяща грижа е за всеки тип кожа и голям враг на бръчките, тъй като съдържа два много важни витамина спомагащи синтеза на колаген витамини Е и А. Тъй като споменахме бръчки, вижте 4 маски, с които да забавите тяхната поява.

Маска с кокосово масло, мляко и яйчен белтък

Белтъците имат стягащо действие, като свиват и порите, докато кокосовото масло действа антимикробно, овлажняващо. Млякото също спомага за подхранването на кожата в дълбочина, а трите съставки в комбинация са чудесна домашна грижа против стареене на кожата. За да си приготвите маската, комбинирайте един белтък, с 1 ч.л. кокосово масло и 1 ч.л. кисело мляко. Всичко се разбива добре и маската се нанася върху почистена кожа на лицето и шията. Оставете я да действа 10-15 минути и изплакнете с хладка вода.

Как да използвате кокосово масло срещу целулит

Маска с кокосово масло и мед

Класическа комбинация за кожата, която подхранва, действа успокояващо и забавя появата на нови бръчки. Медът е като балсам за кожата, като освен че я хидратира в дълбочина, спомага за това тя да е по-стегната, сияйна, успокоена. Просто комбинирайте малко количество от двете съставки и освен на лицето не забравяйте да нанасяте тази маска и на шията и деколтето. Там кожата също се нуждае от специални грижи. Оставете съставките да действат 10-15 минути и изплакнете с хладка вода.

5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки и увисване на кожата

Маска с кокосово масло, куркума и авокадо

Куркумата има мощни противовъзпалителни свойства. Нанесена върху кожата помага да се намали появата на пъпки, но също така озарява и тена ѝ. От друга страна знаем, че авокадото е полезно за кожата ни не само когато го консумираме, но и когато го нанасяме върху нея. За да си приготвите тази антистарееща маска, намачкайте ¼ узряло авокадо (ако нямате може да го замените с малко мед) и го комбинирайте с 1/2 ч.л. куркума и 2 ч.л. кокосово масло. Нанесете получената паста върху чиста кожа, оставете да действа 10-15 минути и изплакнете с хладка вода.

Свързани статии

Маска скраб с кокосово масло и мляно кафе

Кафето има детоксикиращи, стягащи кожата свойства и е подходящо за домашните ни пилинги за лице, които е добре да си правим 1-2 пъти в месеца. Така кожата ни подобрява своя тен, елиминират се мъртвите кожни клетки. В купичка комбинирайте 2 ч.л. мляно кафе с 2 ч.л. кокосово масло. Нанесете получената паста върху почистена кожа с леки масажни движения, като избягвайте зоната около очите. Масажирайте около 1 минутa, след което оставете маската да действа за 10-15 минути. Изплакнете с хладка вода.

 

Коментирай