Здраве и красота

Как да се боядисате сами вкъщи без фризьор

Направете го като професионалист

03.05.2020г. / 11 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сте си вкъщи и спазвате препоръките за социална изолация, достъпът ви до фризьорски салон вероятно е ограничен. Дори да не е така, някои хора изпитват сериозни притеснения да се отпуснат и да посетят фризьора си, когато косата им има нужда от боядисване. Корените не питат и не чакат – те израстват и за да върнете нормалния красив вид на прическата си, трябва да се боядисате сами.

Рискове и болести от фризьорския и козметичния салон

Не е трудно и няма нищо страшно, стига да следвате тези стъпки, ще се справите сами и вкъщи.

  • Не мийте косата си поне два дни преди да нанесете боята. Натуралните масла и себумът, които скалпът произвежда, овлажняват косата и са бариера срещу раздразнения, причинени от силните вещества в боята. Ако имате много чувствителна кожа, изчакайте косата да се омазни даже повече дни. Ако сте сигурни, че кожата и косата ви няма да понесат агресивните вещества в амонячните бои, изберете безамонячна.

Как да подстрижем косата си вкъщи без фризьор

  • Направете теста с кичурите. Ако не сте сигурни дали цветът, който сте избрали, ще ви стои добре, направете тест с кичур, който е някъде скрит, за предпочитане в задната част на косата в най-вътрешната страна в близост до врата. Боядисайте малка част от този кичур преди да решите дали да боядисате цялата коса. Правете това най-вече, ако сте избрали нов цвят за косата си или се боядисвате за първи път.

Как да съживите косата вкъщи без фризьор

  • Прочетете много внимателно инструкциите на опаковката. Изпълнете ги безкомпромисно. Не експериментирайте, не смесвайте различни нюанси, ако сте купили готови бои. Това се прави само с професионални бои, при които отделните компоненти се подготвят от фризьорите, докато при опаковките за вкъщи всичко е предварително подготвено и може да се обърка, ако се намесите.

Прически за средна дължина на косата (галерия)

  • Снабдете се с две опаковки боя. Винаги има риск една опаковка да не ви стигне, особено ако имате намерение да боядисате цялата коса.

Маникюр с ярки цветове за пролетта, направен вкъщи

  • Започнете от корените. Нанесете с помощта на четка много внимателно върху всички корени, като разделяте с гребен. След като сте намазали корените добре, изчакайте 30 минути преди да нанесете останалата боя по остатъка от дължината на косата. Изчакайте 10 минути, ако косата ви вече е боядисана преди и се налага само да освежите цвета. Не стойте твърде дълго, защото рискувате да увредите косъма.

Лесен начин да си направите пролетен маникюр дъга вкъщи

Свързани статии

Какво да правите, ако не харесате резултата?

 

  • Ако цветът е твърде тъмен


Веднага измийте косата. Ако забележите, че започва да потъмнява прекалено много, измийте със сода и изсветляващ шампоан. Оставете сместа да подейства поне 5 минути върху косата преди да измиете добре. Можете да нанесете и зехтин по цялата дължина, да увиете с кърпа и да загреете външно със сешоар. Топлината разтваря кутикулите на косъма и позволява на излишните молекули от боята да отпаднат по естествен път.

 

  • Ако цветът е прекалено светъл


В такъв случай не се притеснявайте да нанесете още боя. Ако имате възможност можете да използвате и следващ нюанс в скалата. Ако не разполагате с такъв вариант в момента, изчакайте 1 седмица преди да нанесете следваща боя, за да оставите косата да почине малко. Отново направете теста с кичура.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 3 години )
Всеки случай, не разчитайте на инструкцията на опаковката да ви напомни, че трябва да си сложите предпазна кърпа на раменете, за да не си изцапате дрехата. Булката от снимката явно и е кеф, че я снимат, но не захапва, че се излага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар