Здраве и красота

10 ползи за здравето от чая от годжи бери

Помага в отслабването

12.05.2020г. / 05 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Годжи бери е суперплод, популярен в традиционната китайска медицина. Обикновено го добавяме към смутитата си, овесената каша, суровите здравословни бонбони, които си приготвяме. Но чаят от годжи бери също е чудесен за консумация, а и има и редица ползи за здравето и красотата ни. Вижте 10 причини да го пиете по-често.

Ще си осигурите антиоксиданти, витамини и минерали – Малките плодове годжи бери са специални, защото съдържат изобилие от антиоксиданти. В суперплодовете има каротеноиди, флавоноиди, полифеноли, витамини А, В, С, Е, тиамин, рибофлавин и ниацин. Консумацията на чай от годжи бери осигурява на организма и минерали, включително цинк, желязо, мед, калций и фосфор. Захарите, съдържащи се в горските плодове, са дълговерижни молекули, които са основен източник на хранителни фибри, което ги прави сложен въглехидрат.

Повече протеини и аминокиселини – Още една полза за здравето от консумацията на чай от годжи бери е, че съдържа аминокиселини, които имат няколко ползи за здравето, включително противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

5 билки за елиминиране на целулита

Повече енергия – Ако страдате от безсъние, липса на енергия, чувствате се по-често тревожни, добавете към менюто си чай от годжи бери.

Помага в отслабването – Годжи плодовете са с високо съдържание на диетични фибри, което може да помогне при загубата на излишните килограми.

За добро храносмилане – Ароматният чай може да ви помогне за подобряване на храносмилането, намалявайки киселините и образуването на газове.

Забавя процесите на стареене – Както споменахме, годжи бери съдържат антиоксиданти, които имат противоракови и антистареещи свойства.

Контрол на кръвната захар – Докато някои плодове не се препоръчват, когато трябва да поддържаме балансирани нивата на кръвната захар и инсулина, има такива, като годжи бери, които действат хипогликемично.

За силна имунна система – Още една здравословна причина да пиете редовно чай от годжи бери е, че той повишава защитните сили на организма, благоприятства функцията на черния дроб, тъй като съдържа големи количества витамин С.

Свързани статии

За красива кожа – Консумацията на чай от годжи бери ни осигурява бета-каротин, който спомага за подобряване състоянието на кожата.

За по-здрави очи и контрол на холестерола – Според изследвания, добавянето на годжи бери към менюто ни, повишава концентрацията на лутеин и зеаксантин в ретината. Известно е, че тези форми на витамин А поддържат здравето на очите. Също така, помага за намаляване стойностите на „лошия холестерол“.

Коментирай