Здраве и красота

Маски за лице при бръчки и за незабавно освежаване на кожата

За повече свежест и красота

18.05.2020г. / 13 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчки, подпухване на клепачите, тъмни кръгове под очите, кожа без блясък... Имаме нужда от промяна не само в начина си на хранене, но и в ежедневната грижа за кожата на лицето си. Има комбинации от естествени съставки, които помагат при бръчки и озаряват мигновено кожата ни. Вижте няколко предложения, които може да правите 1-2 пъти седмично.

Стягаща грижа с кафе

В купичка комбинирайте 2 ч.л. смляно кафе, 1 ч.л. натурално какао и мед, колкото да се споят всички съставки. Нанесете сместа върху чиста и суха кожа и оставете да действа 15 минути, после изплакнете с хладка вода. Маската е подходяща за нанасяне върху околоочната зона.

Топ 10 антистареещи храни за жени (галерия)

Маска с кокосово масло и куркума

Кокосовото масло съдържа много витамин Е, който е от съществено значение за поддържането на кожата ни здрава и млада. Тази маска, богата на антиоксиданти, ще подхрани кожата ви в дълбочина. Комбинирайте 1/2 ч.л. куркума на прах с 1 ч.л. кокосово масло и няколко капки етерично масло от бадем или лайка. Разбъркайте добре и нанесете маската върху чиста и суха кожа. След 15-20 минути изплакнете с хладка вода.

Най-добрите съставки за вашата кожа според зодията

Грижа за лице с кисело мляко

Киселото мляко е богат източник на алфа-хидрокси киселини, които помагат да ексфолирате нежно кожата, да подобрите нейния тен и сияен вид, да я подхраните и да забавите появата на нови бръчки. За да постигнете мигновено освежаване комбинирайте 1 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. мед и няколко капки розова вода. Тази нежна комбинация може да нанесете и под долния клепач, ако страдате от тъмни кръгове и подпухване. Оставете маската да действа 15 минути и изплакнете с хладка вода.

Свързани статии

Екзотична маска за лице при дълбоки бръчки с папая и мед

Незаменимата комбинация от тези две съставки ще ви помогне да подхраните кожата, да я озарите и да намалите торбичките под очите. Ще ви бъде необходимо малко количество папая, което да намачкате до пюре. Добавете мед към него и оставете получената маска да действа 15 минути.

7 грешки в оформянето на веждите, които често правим

Маска с авокадо

Бърза и лесна за приготвяне. Трябва ви 1/2 узряло авокадо, което да намачкате на пюре. По желание може да му добавите мед, няколко капки лимонов сок. Маската с авокадо е чудесно естествено подхранване на кожата, а ако авокадото е добре изстудено, ще освежи и очите ви, особено ако имате торбички, затова може да нанесете тази маска и в деликатната зона. Оставете да действа в рамките на 10 минути.

Коментирай