Здраве и красота

Трикове за красота със зелен чай

Изглажда бръчките, намалява възпаленията, помага при акне

24.05.2020г. / 07 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Зеленият чай е известен със своите полезни свойства. Той е богат на антиоксиданти, които са важни за сърдечносъдовата система, помагат в превенцията на хронични и дегенеративни заболявания, ефективни са срещу стареене на кожата и на самия организъм. Редовното пиене на зелен чай има благотворен ефект и върху топенето на мазнините.

Домашен тоник за лице с чаено дърво

Зеленият чай може да се прилага и върху кожата, за да я направи още по-красива, млада и здрава. Затова можете да се възползвате от полезните му свойства както отвътре, така и отвън. Така ще подобрите здравословното си състояние и ще накарате кожата си да сияе.

Ето как да използвате зелен чай за вашата кожа.

При акне

Пиенето на зелен чай два-три пъти седмично намалява секрецията на себум. Това намалява омазняването на кожата и понижава риска от запушване на порите и поява на пъпки. Антиоксидантите в чая имат много силно противовъзпалително въздействие, което оказва влияние върху акнетичната кожа.

6 причини да ползвате серум с витамин C за вашата кожа

Зеленият чай може да се използва и вместо тоник за лице при акне. Изплаквайте лицето с отвара от зелен чай всяка сутрин и вечер, за да намалите възпалението по кожата.

Серум против стареене

Зеленият чай съдържа значително количество от съединението епигалокатехин галат. То има впечатляващи регенериращи свойства, намалява възпаленията в кожата, помага също за предотвратяване на сърдечносъдови и мозъчносъдови заболявания, помага и в отслабването.


Снимка: iStock

Епигалокатехин галат има способността да реактивира и регенерира умиращите мъртви клетки, което намалява появата на фини линии и бръчки. Прилагането на зелен чай върху лицето се бори със стареенето и подмладява кожата, прави я по-стегната и бляскава.

Антистареещ серум за кожа без бръчки

За намаляване на тъмните кръгове около очите

Изплакването на кожата около очите със зелен чай намалява тъмните кръгове около очите и изравнява тена. Комбинацията от антиоксиданти и кофеин в зеления чай помага за този процес. Можете да прилагате и изстинали употребявани торбички със зелен чай върху клепачите за по-добър ефект.

Свързани статии

Вместо ексфолиант

Зеленият чай е мощен ексфолиант. Най-добре е да се използват сушени листа от зелен чай. Смесете една супена лъжица стрити листа от зелен чай с ½ чаша зехтин, който съдържа витамините А, D, E, K, с които подхранва и хидратира кожата. Към тях добавете 2 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица мед (който балансира добрите бактерии в кожата) и 3 капки масло от лавандула (което има силни противовъзпалителни свойства).

Случаите, в които никога да не използвате ексфолиант за тяло

Масажирайте лицето си с този ексфолиант 2 пъти седмично. Помага за регенериране на клетките на кожата и ускоряване на оздравителните процеси в нея. Това намалява бръчките и несъвършенствата.

Като тоник за кожа

3 рецепти за домашно приготвен тоник за лице

Ако имате мазна кожа, употребата на тоник е почти задължителна. Трудно е обаче да намерите тоник, който да не съдържа алкохол. Затова можете да използвате зелен чай. Танините в него го правят идеален за свиване на порите и контрол на себума.

Коментирай