Здраве и красота

Домашни средства за премахване на черни точки

Обогатяват кожата, ексфолират и хидратират, като намаляват себума и появата на пъпки

03.06.2020г. / 06 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Черни точки – проблем, който може да засегне красотата и здравето на кожата ви и който всеки иска да неутрализира. Използването на домашни средства за борба с черните точки може значително да подобри състоянието на кожата, да намали секрецията на себум и да редуцира условията за поява на черни точки, а също и гнойни пъпки.

С помощта на натуралните масла и продукти, с които природата ни дарява, можем да направим кожата си сияеща и жизнена, да премахнем черните точки и да стимулираме обновяването на кожните клетки без влиянието на вредните съставки в козметиката.

Как да се борим ефективно с черните точки по кожата

Ето няколко начина да се справите с черните точки благодарение на домашните средства.

Сода и вода

Содата е един от най-често срещаните продукти, които присъстват във всяка кухня. Тя неутрализира високата киселинност в кожата и балансира pH-то ѝ. Смесена с малко вода под формата на паста, содата премахва мъртвия слой кожни клетки, себума, натрупаната мръсотия. Правете пилинг със сода и малко вода веднъж или два пъти седмично.

Кафява захар

Кафявата захар, медът и лимоновият сок заедно правят чудеса. Тези натурални съставки са особено добри за ексфолиране на кожата. Смесете 1 супена лъжица кафява захар с две супени лъжици лимонов сок и 1 супена лъжица мед. С тази смес масажирайте лицето няколко минути. Оставете да попие в кожата още 5 минути, след това изплакнете. Комбинацията от трите прекрасни съставки ексфолира кожата, премахва черните точки и възвръща мекотата на кожата.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има добро влияние при акне и черни точки. То свива порите на кожата и контролира секрецията на себум.

Как да свиете разширените пори на кожата

Куркума

Куркумата е подправка с много мощни антиоксидантни вещества, които имат антибактериални, антигъбични и противовъзпалителни свойства. Смесена с малко вода под формата на паста, куркумата ексфолира и премахва черните точки, като същевременно намалява възпаленията в кожата.

Свързани статии

Лесен метод за премахване на черни точки

Кокосово масло и захар

Направете си домашен ексфолиант за лице с кокосово масло и захар. Смесете 1 супена лъжица масло с 1 супена лъжица захар. Разбъркайте и втрийте в кожата. Скрабът премахва черните точки и прави кожата гладка, мека, подхранена и хидратирана.

Зелен чай

Зеленият чай не е само за пиене, а и за прилагане върху кожата. Експлозията от антиоксиданти в зеления чай прави чудеса с кожата. Смесете 1 чаена лъжица стрит на прах зелен чай матча с 1 чаена лъжица вода. Направете паста и масажирайте кожата с нея. Сместа ексфолира и подхранва.

Коментирай