Здраве и красота

Маски с мед против акне

Медът е невероятен помощник в борбата с възпаленията по кожата, бактериалните причинители на акне и белезите от него

28.06.2020г. / 18 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Медът има много мощни противовъзпалителни свойства. Той подхранва кожата, потиска възпаленията в нея и оказва изключително позитивно влияние върху нея при акне. Затова медът се използва в борбата с него. Можете да го прилагате под формата на маска без да добавяте абсолютно нищо към него, тъй като сам по себе си е ефективен и може да допринесе в облекчаването на симптомите при акне. Можете и да го смесите с други природни съставки, имащи положителен ефект при акне за най-добри резултати.

12 природни метода за премахване на белези от акне

Маска с мед и ябълка

Съставки:

  • 1 ябълка;
  • 4-5 супени лъжици мед;
  • Топла вода.

Обелете ябълката и я почистете от семките. Пасирайте я до получаване на фина паста. След това добавете меда и разбъркайте добре с лъжица, докато се смесят. Прибавете и малко топла вода, за да регулирате гъстотата. Отново разбъркайте добре. Нанесете маската по цялото лице и шията. Изчакайте да подейства 1 час. След това измийте.

Маска с лимон, мед и кисело мляко

Тази комбинация е особено добра при акне, защото лимоновият сок действа като пилинг. Киселото мляко подхранва и доставя ценни протеини на кожата, а медът действа противовъзпалително и антибактериално.

Вредни навици, които водят до акне

Снимка: iStock

Съставки:

  • 2 супени лъжици кисело мляко;
  • 2 супени лъжици мед;
  • Сокът от 1 лимон;
  • Малко топла вода.

Смесете всички съставки. Нанесете върху измита и подсушена кожа. Не забравяйте да нанесете и върху шията и деколтето, където също се проявяват признаците на акне. Оставете да подейства 1 час и измийте.

Маска с мед и канела

Комбинацията от мед и канела е невероятно богата на антиоксиданти, които се борят с възпаленията при акне.

Акне при възрастни – какви са решенията?

Съставки:

  • 2-3 супени лъжици мед;
  • 1 супена лъжица канела с връх.

Смесете добре двете съставки, като разбърквате до пълното оцветяване на меда в по-тъмен канелен цвят. Нанесете върху кожата с масажиращи движения, като втривате кръгообразно в продължение на 5 минути. След това оставете да действа още 40 минути и измийте.

Коментирай