Здраве и красота

Кокосово масло за здрави мигли

Преоткрийте красотата на вашите мигли

22.06.2020г. / 09 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена иска да изглежда максимално добре и има своите навици за красота. Вглеждайки се в детайли, винаги забелязваме, когато нещо не е наред с миглите ни. Дали да заложим на изкуствени?

На първо място, естествената им дължина, гъстота, зависи от гените ни. На второ място, начинът ни на хранене и това как се отнасяме с тях ежедневно, допринасят те да бъдат красиви и здрави или по-рехави. Хубавото е, че има едно масло, което работи за нашата красота по много и различни начини и може да подпомогне растежа на миглите ни. Това е кокосовото масло.

Богато е на мастни киселини и антиоксиданти

Мастните киселини в кокосовото масло са от съществено значение за укрепване на клетъчните бариери и за поддържане на кожата, косата, косъмчетата мигли. Редовното му нанасяне върху миглите предотвратява загубата им и насърчава здравословния им растеж. Антиоксидантите като витамин Е в кокосовото масло, забавят процесите на стареене на кожата, а кожата на клепачите е много фина и там първите бръчки бързо се забелязват.

4 грижи за дълги и здрави мигли

Нанасянето на спирала, сенки, извиването на мигли и енергичното почистване на грима от клепачите, може да отслаби кутикулата на миглите, което води до загуба на влага, накъсване и падане. За щастие, редовната бюти терапия с кокосово масло може да намали риска от загуба на мигли.

Кокосовото масло има добра абсорбация

Когато го нанасяте върху кожата, косата и миглите си. То е съвместимо с протеините, които изграждат косъмчетата мигли, което означава, че много по-лесно се абсорбира от тях в сравнение с други видове масла. Освен че миглите стават по-здрави и лъскави, кокосовото масло не оставя мазни следи.

Свързани статии

Действа антимикробно и противовъзпалително

Кокосовото масло съдържа добри количества лауринова киселина, която действа антимикробно. Ако кожата на клепачите има склонността да се възпалява, лющи, нанасянето на кокосово масло върху миглите ви, ще я подхрани и успокои. Лауриновата киселина и успокояващият витамин Е, правят кокосовото масло идеална грижа за тази деликатна зона от лицето.

Как да изберете правилната спирала за мигли?

Как да ползвате кокосово масло за заздравяване на миглите?

Най-лесният начин е да нанасяте маслото с клечка за уши или памучен тампон директно върху миглите си, както нанасяте серум за мигли. Разбира се, предварително трябва да сте почистили лицето си от грима. Кокосовото масло е чудесно и за снемане на грим от клепачите. Не само почиства добре, но така също ще се погрижите за миглите си. Така че в някои дни може да замените мицеларната вода или тоалетното мляко с кокосово масло.

Коментирай