Здраве и красота

Ягодови маски за лице за стегната и красива кожа

За по-малко бръчки и повече блясък

04.07.2020г. / 05 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те са вкусни, ароматни, имат малко калории и са част от нашето здравословно меню. Ягодите – любими горски плодове, които не само ни помагат да бъдем в отлична форма, но се грижат и за здравето и красотата на нашата кожа – отвътре, когато ги хапваме и отвън, когато ги нанасяме като маска. Вижте три идеи за домашни маски с ягоди, за красива кожа.

Изсветляваща ягодова маска за проблемна кожа

Ще ви бъдат необходими:

  • 1 белтък, разбит на пяна;
  • няколко намачкани ягоди;
  • 1 ч.л. мед;
  • няколко капки сок от лайм.

Всички съставки се комбинират. Маската се нанася върху чиста и суха кожа, като след 15 минути се изплаква с хладка вода.

Ягодите са изключително богати на плодови киселини като алфа-хидрокси киселини и салицилова киселина. Двете киселини често влизат в състава на продукти за проблемна кожа, склонна към акне. В комбинация с антибактериалните свойства на меда, те намаляват риска от бактериални инфекции по кожата. Лаймът стяга порите и прави тена по-сияен и равномерен.

Маски с кокосово масло против бръчки

Ексфолираща ягодова маска за всеки тип кожа

Ще ви бъдат необходими:

  • няколко намачкани ягоди;
  • 1 с.л. смлени овесени ядки;
  • 1 с.л. хума на прах;
  • розова вода.

Всички съставки се комбинират, като количеството розова вода трябва да е толкова, колкото да се получи гъста паста. Маската се нанася върху почистено лице с леки масажни движения. Оставете я да действа в рамките на 15 – 20 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ хидратиращ продукт.

Витамини и минерали, спомагащи за синтеза на колаген и неговото поддържане

Какви са ползите за кожата от тази маска?

Ягодите са богати на витамин С, фолат и елагова киселина, които са антиоксиданти. Те спомагат за регенерацията на клетките и заздравяването на увредената кожа. Овесените ядки служат като естествен ексфолиант, който спомага за премахването на мъртвите кожни клетки. Хумата изглажда кожата, забавя появата на бръчки и действа детоксикиращо. Розовата вода хидратира и успокоява.

Свързани статии

Хидратираща ягодова маска за всеки тип кожа

Ще ви бъдат необходими:

Комбинирайте всички съставки. Нанесете маската върху почистено лице. След 20 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Как ще подейства маската на вашата кожа?

Медът не само изглажда фините линии, но подхранва в дълбочина кожата. Млякото също хидратира, но е богато и на протеини и витамин B12, които възстановяват кожата, но също така млякото подобрява и тена ѝ. За финал, ягодите спомагат кожата да бъде по-мека и еластична.

Снимка: iStock

Коментирай