Здраве и красота

Домашни средства в борбата срещу черните точки

Как да ги премахнем лесно и ефикасно

21.07.2020г. / 15 16ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Черните точки са огромен проблем за кожата. Те са основата, върху която при неправилна грижа за кожата може да се разрасне по-голям проблем – акне, възпаления, белези – последствия, които никоя жена не би искала. За да предотвратите появата на черни точки и за да премахнете съществуващите, опитайте някои ефикасни натурални средства, които всеки има в дома си.

Домашни трикове за премахване на черни точки

Сода за хляб и вода

Един от най-популярните методи за ексфолиране и премахване на черните точки е содата за хляб. Смесена с малко вода тя прави чудеса с кожата на лицето. Фината паста със сода и вода премахва черните точки при втриване и масажиране, което действа, като премахва натрупваните мъртви кожни клетки, себум и нечистотии.

Кафява захар

Кафява захар, смесена с малко лимонов сок и мед е чудесна ексфолираща смес, която по натурален начин премахва черните точки, почиства кожата в дълбочина, подхранва и хидратира. Смесете 1 супена лъжица кафява захар с 2 супени лъжици лимонов сок и 1 супена лъжица мед. Втрийте с масажиращи движения ексфолиращата смес в кожата. Масажирайте около 5 минути преди да изплакнете и да нанесете овлажняващ крем.

Бързо и лесно премахване на черните точки

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има ексфолиращо действие. С мощния си противовъзпалителен ефект то помага в борбата с акнето. Масажирането на черните точки с масло от чаено дърво убива бактериите, свива порите и намалява черните точки и появата им.

Куркума

Куркумата има много силни противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства. Смесете 1-2 супени лъжици куркума с малко вода или кокосово масло. Масажирайте кожата на лицето и под брадичката. Освен че ще помогне в премахването на черните точки, тя ще изравни тена ви и ще направи кожата още по-сияеща.

Домашни средства за премахване на черни точки

Свързани статии

Кокосово масло и захар

Ексфолирането е много важно за премахване на черните точки и предотвратяването на появата на нови. Кокосовото масло има много силни противовъзпалителни свойства и освен това регулира секрецията на себум. Захарта допринася за отстраняването на натрупванията и изглаждането на кожата. Смесете 1 супена лъжица кокосово масло, леко разтопено, с 1 супена лъжица захар. Отново масажирайте, след това изплакнете.

8 мощни натурални средства при акне

Прясно мляко и мед

Тези два продукта играят важна роля в свиването на порите, а както знаем, свиването на порите е съществено в превенцията на черните точки. Прясното мляко съдържа млечна киселина, която помага за отстраняването на черните точки, мъртвите клетки и натрупванията от себум, тъй като е натурален ексфолиант. Медът има противовъзпалителни и антибактериални свойства. Смесете малко мед с малко прясно мляко и масажирайте кожата. Добре е сместа да е леко загрята.

Коментирай