Здраве и красота

Защо не успявате да отслабнете с ходене?

Как да стимулирате намаляване на теглото чрез ходене пеша

27.07.2020г. / 05 50ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Ходенето, като най-естественото движение на тялото, е и най-добрата, здравословна и безопасна тренировка, с която да отслабнете. Понякога обаче резултати не се наблюдават въпреки усилията. Колкото и да вървите всеки ден, не отслабвате. Защо?

Отслабване чрез ходене – кои грешки да избягваме?

Проста математика

Нито движението само по себе си, нито диетата, от друга страна, са достатъчни, за да се отървете от излишното тегло. Ако се храните с повече калории няма да отслабнете въпреки ходенето пеша. Необходимо е да изразходвате повече калории, отколкото приемате. Няма как да избягате от тази проста математика. Разходът трябва да надвишава приема, за да има успех в редукцията на мастна тъкан. Нужно е да ходите между 30 и 60 минути всеки ден, за да ускорите метаболизма си, като същевременно внимавате калорийният ви прием да не надвишава 2000 калории.

4 съвета при ходене за отслабване

Колко калории изгаряте при ходене?

Това зависи до голяма степен от това колко тежите. Колкото по-малко тежите, толкова по-малко калории ще изразходвате, за да движите тялото си при ходене пеша. Средно при ходене се изгарят между 55 и 140 калории за 1 час в зависимост от индивидуалното тегло. Скоростта на ходене и техниката, която използвате са на второстепенно място. Най-голямо значение оказва собственото ви тегло или теглото, което носите със себе си.

Как да направите ходенето още по-успешно в отслабването?

15-минутно ходене – малко усилия, много ползи

Добавете тежест

Колкото по-голяма тежест носите със себе си, толкова по-голямо усилие ще положите, за да преместите тялото си при ходене. Ако сте успели да свалите известен брой килограми, но сте в застой, добавете тежест на гърба си. Носете по-тежка раница по време на ходене пеша, за да предизвикате тялото си да изгаря повече калории. Внимавайте да не се претоварите, за да не увредите гръбнака.

Свързани статии

Редувайте ритъма

4 причини ходенето да е страхотно за здравето

Най-много калории се изгарят, когато темпото на вървеж се редува. Ходете в нормален ритъм, а след това ускорявайте, докато усетите, че пулсът ви се засилва. Ходете бързо в рамките на 10-15 минути, след това намалете темпото.

Добавете наклон

Когато вървите по наклон усилието се увеличава. Така горите повече калории. Вървежът по наклон ускорява сърдечния ритъм и стимулира изгарянето на мазнини.

Коментирай