Здраве и красота

Грешки в позирането на снимки, които ви правят нефотогенични

Няколко трика, които ще ви направят неотразими на всяка снимка

02.08.2020г. / 06 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама иска да изглежда перфектно на снимки. Невинаги обаче това се получава и не защото не сте красиви и чаровни, а защото не знаете как да позирате. Ако използвате някои малки похвати при позиране ще успеете да излезете идеално на всяка снимка.

Как да съхраним снимките си през годините?

Кои са грешките при позиране за снимки, които да не допускате?

Не използвате очите си като предимство

За да извадите най-доброто от погледа си, винаги присвивайте съвсем леко долните клепачи без да набръчквате горните. Този трик прави погледа закачлив, замечтан и много привлекателен. Отпуснатите клепачи могат да ви изиграят лоша шега на снимки, затова винаги ги стягайте, но без да свивате осезаемо очите.

Не знаете какво да правите с ръцете си

Отпуснати ръце до тялото, прилепнали за бедрата е най-лошата поза, която можете да заемете. Тя създава впечатление за напрежение и ви прави да изглеждате нелепо. Подпирайте ги на кръста си. Вдигайте едната си ръка, сякаш подпирате шапката или очилата си. Поставяйте другата в джоба си. Винаги се старайте да раздвижите ръцете си. Така изглеждате по-естествени и непринудени.

7 трика, които ще ви направят по-фотогенични

Усмихвате се широко

Кажете „сирене“ е най-изтърканата и погрешна тактика в подготовката за снимки. Изкуствените усмивки, които следват след този ритуал остават запечатани завинаги на снимките. От тях личи изкуственост и позьорство, които развалят кадрите ви. Ако искате да сте естествени не преигравайте на кадрите и се опитайте да се държите естествено. Усмихвайте се леко с крайчетата на устните си. Така винаги ще изглеждате добре.

Не се упражнявате преди това

Ако искате да запечатате специален кадър и имате представа как искате той да се получи, упражнявайте се преди това. Направете го пред огледалото или направете няколко пробни кадъра. Този подход помага на професионалните фотографи да уловят момента, ще помогне и на вас.

5 трика за неотразима усмивка на снимки

Облеклото ви се бие със светлината

Фонът, на който ще се появи лицето ви има огромно значение. Облеклото, шарките и принтовете понякога могат да влошат визията ви на снимки. Ако сте избрали прекалено развлечени и широки дрехи, на снимките вероятно ще изглеждате още по-едри, отколкото реално сте. Ако сте избрали раирани и карирани принтове, те ще превземат кадъра и ще направят лицето ви по-бледо. За перфектната снимка изберете цветове, които да подчертават тена ви и да не развалят оптично фигурата ви.

Двойка споделя невероятни снимки от своите пътувания (галерия)

Гледате право в камерата

Прекалено вдигнатата брадичка може да развали кадъра. Твърде наведената пък ви прави да изглеждате с двойна гуша. Не забравяйте това, когато се снимате. Тайната на добрия кадър в заснемането на лицето ви е леко наведената брадичка надолу и съвсем лекото наклоняване на главата на една страна. Това прави фотогеничните жени още по-красиви на снимки.

Коментирай