Здраве и красота

Етерични масла, успокояващи ухапване от насекоми

Успокойте кожата с помощта на природата

31.08.2020г. / 04 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ухапванията от насекоми предизвикват истинска вълна от неприятни симптоми – сърбеж, зачервяване, обриви. Понякога е трудно да понесете сърбежа и болезнените лезии, които насекомите оставят по кожата след ухапване. Затова се нуждаете от незабавно облекчаване на симптомите. Най-добре това става с помощта на етерични масла, имащи мощен ефект в неутрализирането на сърбежа и болката от ухапванията.

7 природни метода за облекчаване на ухапвания от комар

Лавандула

Лавандулата има много силни успокояващи свойства за кожата. Тя не само релаксира симптомите при ухапвания и ужилвания от насекоми, но и подмладява кожата. Лавандуловото масло ускорява оздравителните процеси в кожата благодарение на активното съединение в нея – линалоол, който има естествени дезинфекциращи свойства.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има много силни антисептични свойства. То облекчава подуване, сърбеж, неутрализира токсичните остатъци от ухапването от насекомо и облекчава болката. Чаеното дърво има противовъзпалителни и дезинфекциращи свойства.

Естествени средства при ужилване от пчела

Мента

Етеричното масло от мента действа бързо, защото създава усещане за охлаждане на засегнатото място. То има обезболяващ ефект, ободрява кожата и действа изключително бързо. Освен това има невероятен аромат.

Лайка

Маслото от лайка има антисептични свойства, които облекчават ухапвания и ужилвания от насекоми. Лайката има противовъзпалително действие и неслучайно се използва от векове под формата на отвари и различни извлеци. Лайката намалява сърбежа, премахва зачервяването и потушава обривите.

4 натурални средства срещу ухапвания от насекоми

Свързани статии

Евкалипт

Подобно на ментата, маслото от евкалипт охлажда, отнема усещането за болезненост и сърбеж. Благодарение на антимикробните и противовъзпалителните си свойства то е чудесно средство да облекчите ухапването от насекомо.

Масло от босилек

Етеричното масло от босилек е добър избор при ухапвания и ужилвания, защото има много силни противовъзпалителни свойства. То съдържа антимикробни активни вещества, които неутрализират бактериите и микроорганизмите, навлезли в кожата при ухапването, което успокоява и предпазва от инфекции. Маслото от босилек ускорява и заздравяването на кожата.

Коментирай