Здраве и красота

Пресен сок от ананас - ползи за здравето

Защо да пием свежата сладка напитка всеки ден

27.08.2020г. / 08 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сокът от ананас е сладка напитка, която всеки е опитвал. Днес обаче няма да говорим за познатия натурален подсладен сок, а за натуралния, прясно изцеден сок от ананас. Ако досега не сте се сещали да си го приготвяте, време е да започнете. Сокът от ананас има невероятни ползи за здравето, заради които заслужава място на трапезата. Вижте защо.

8 ползи за здравето от маракуята

Предотвратява катаракта 

Пресният сок от ананас може да намали значително риска от поява на перде на окото или катаракта. Появата на перде на окото е една от най-честите причини за слепота. Лечимо е, но се налага смяна на лещата на окото. Защо да се стига дотам, когато можете да се погрижите за превенцията на катарактата, като пиете сок от ананас редовно. Той е много богат на витамин С и антиоксиданти, които намаляват риска от перде на окото и стимулират зрението. 

8 ползи от консумацията на цикория

Намалява болката при артрит 

Артритът е една от най-честите причини за инвалидизация с течение на времето и напредване на възрастта. Той засяга ставите и ограничава движенията, като предизвиква скованост и силни болки. Благодарение на бромелаина в състава си, сокът от ананас е много добър в превенцията на артрит, както и в успокояване на възпалението при вече съществуващ такъв здравословен проблем. Бромелаинът има противовъзпалителни свойства и намалява тежестта на симптомите при артрит. 

Снимка: istock

10 страхотни ползи от цитрусовите плодове

Свързани статии

Облекчава запека

Запекът е неприятно състояние на дебелото черво, при което се задържат значително количество токсини в тялото за дълъг период от време. Можете да се освободите от този товар и да ускорите движенията на червата си с помощта на сок от ананас всеки ден. Той омекотява изпражненията и прави изхождането редовно.

4 здравословни причини да ядете повече маслини всеки ден

Стимулира имунната система

Имунната система ни защитава от вируси, бактерии и различни инфекции. Тя има много важни свойства, без които животът ни би бил истински ад. За да поддържате имунната си система в добро състояние, пийте редовно сок от ананас. Той е много богат на антиоксиданти и витамин С, които имат мощно стимулиращо въздействие върху имунната система. 

Коментирай
Свободно време