Здраве и красота

Етерични масла при подпухнали очи

Как да премахнете подуването около клепачите

16.09.2020г. / 16 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подпухналите очи са проблем, който никоя жена не желае. Клепачите могат да се подуят по много различни причини. Най-честите сред тях са задръжка на течности, прекомерна консумация на сол, алергии или други здравословни проблеми.

Сложете край на подутите очи и клепачи

Масажирането с лед или със студени лъжици, както и прилагането на пакетчета от чай са ефективни методи за намаляване подуването около очите. Но етеричните масла също идват на помощ. Някои масла от природата имат особено добър ефект в намаляването на подпухналостта и връщането на свежестта на нежната кожа около очите.

Масло от бергамот

Маслото от бергамот има много ефикасни противовъзпалителни свойства. Разредете 2-3 капки от маслото с 1 супена лъжица вода. Нанесете внимателно около очите, като внимавате да не влезе в тях.

Трикове срещу подуване и тъмни кръгове около очите

Розово масло

Етеричното масло от рози е прекрасен начин да подобрите настроението си, да изострите сетивата си, но и да блокирате възпалението в клепачите, причиняващо подуване. Розовото масло може да се използва директно. То има успокояващи свойства, хидратира и подхранва в дълбочина.

Масло от евкалипт

Евкалиптовото масло ухае превъзходно. То има охлаждащ ефект, който моментално ви кара да се чувствате ободрени. Маслото от евкалипт намалява възпалението, създава усещане за свежест и прави кожата гладка и подхранена.

Свързани статии

Храни, които предизвикват подпухване на клепачите

Масло от тамян

Маслото от тамян има едновременно успокояващи и подмладяващи свойства. То почиства кожата в дълбочина. Помага на лимфния поток да изведе токсините и да допринесе за намаляване на подпухналостта.

Масло от мащерка

Мащерката има успокояващи свойства, които намаляват възпалението в кожата. Нейните противовъзпалителни свойства помагат за потушаване на засегнатата нежна кожа, за намаляване на подпухналостта и връщане на свежия вид на кожата.

Коментирай