Здраве и красота

6 начина да се грижите по-добре за тялото си всеки ден

Чрез вкусни и полезни храни

08.10.2020г. / 09 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма човек, който да не иска да е здрав и всеки ден да се чувства енергичен и във форма. За съжаление, всеки има своите слаби моменти. Въпреки това, тялото ни се нуждае от грижи всеки ден. Вижте няколко лесни начина да го направите чрез вкусни и полезни храни.

Гроздов сок при мигрена

Понякога мигренозното главоболие може да трае с часове, да наруши нормалния ни ритъм. Според изследвания, когато нивата на хормона серотонин са занижени, тогава може да страдаме от мигрена.

Гроздето е богато на витамини С, А и В2, които могат да намалят риска от мигренозни кризи. Витамин В2, известен като рибофлавин, е отговорен за облекчаването на мигрена, помагайки да се балансират химикалите в мозъка. Ето защо хапвайте по-често грозде или го консумирайте под формата на пресен сок.

Как изглеждат 100 калории в ядките

Риба за здрава и блестяща коса

Добавете към менюто си по-мазни риби като сьомга, пъстърва, скумрия, които са изключително богати на витамин D и омега-3 мастни киселини. Това са незаменими хранителни елементи, които са важни за космените фоликули, кожата на скалпа. Редовната консумация на риба ще спомогне косата ви да бъде здрава, лъскава, да расте по-бързо.

Добавете към менюто си смляно ленено семе (или го смелете преди консумация)

То е растителен източник на омега-3 мастни киселини, които намаляват възпалението в тялото. Лененото семе спомага за контрола на холестерола, забързва метаболизма, укрепва сърцето, поддържа кожата хидратирана, намалява риска от запек и други.

Не пропускайте кокосовото масло

Отлична мазнина за готвене, за приготвяне на сурови здравословни десерти, да го добавяте към вашата чаша с кафе. То действа антибактериално и противовъзпалително. Редовната му консумация подобрява метаболизма, както и здравето на сърцето, мозъка, подпомага храносмилането, грижи се за кожата отвътре навън, ще бъдете по-енергични.

Свързани статии

Незаменимите семена от чиа

Суперхрана за нашето тяло, която му осигурява протеини, фибри, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини. Семената от чиа са подходящи за отслабване, намаляват риска от сърдечни проблеми, грижат се за здравето на костите, спомагат за регулиране нивата на кръвната захар, намаляват хроничните възпаления в организма.

Нар при анемия и за забавяне процесите на стареене на тялото

Няма значение дали ще го добавите към салата или ще го консумирате под формата на сок, нарът е една от най-полезните храни за тялото. Редовната му консумация спомага за повишаване на хемоглобина, засилва имунитета, грижи се за здравето на сърцето и ставите и има антибактериални свойства.

Коментирай