Здраве и красота

Продължавате да се изтезавате с коламаска, епилиране и бръснене?

Лазерната епилация е Вашето спасение

21.10.2020г. / 12 33ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Средно през живота си всяка жена харчи до 17 000 лева за временни методи за обезкосмяване. Сума, която надхвърля далеч разходите за дълготрайно решение като лазерната епилация.  

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е процедура за трайно отстраняване на нежеланото окосмяване по естествен и безвреден за кожата начин. Импулсите концентрирана светлина се абсорбират от пигмента в космения фоликул. Това спира растежа на косъма, който израства и пада. За няколко процедури фоликулът остава празен и преминава в латентна фаза. Някои хора се нуждаят само от две или три процедури, докато други се нуждаят от осем или повече. Както жените, така и мъжете могат да използват лазерната епилация, за да се сбогуват завинаги с нежеланото окосмяване по тялото – най-често на лицето, шията, краката, гърба, подмишниците и бикини зоната.

Какви са ползите?

Освен удобството да не мислите ежедневно как да се справите с нежеланото окосмяване по тялото, има редица предимства, които карат жените и мъжете да избират лазерна епилация пред коламаска или бръснене. 

1. Спестява пари

Средната сума, която една жена изразходва за кола маска през живота си, е 17 000 лева, а средните разходи за бръснене са 7 000 лева. Въпреки че лазерната епилация може да изглежда като голяма инвестиция в началото, тя всъщност спестява пари на хората в дългосрочен план. Цените за лазерна епилация в София варират в широки граници в зависимост от вида на лазера и размера на третираната площ. Можете да очаквате да платите около 10 лв. до 200 лв., ако лазерът е слаб и не толкова ефективен. За висок клас лазер цените започват от 30 лв. до 900лв. Тези цени може да изглеждат високи, но когато ги сравните с цената на коламаска и бръснене, лазерната епилация е значително по-рентабилна в дългосрочен план. Важно е да се знае, че ниският клас лазерна епилация и твърде ниските цени може да ви излязат солено. Резултатите от това може да са по-изсветлени косми, които на 90% са резистентни и с невъзможност да се премахнат и с най-добрите лазери. Затова проверявайте винаги центровете, които посещавате и квалификацията на лицата, които извършват процедурите. Добрите лазерни студиа често предлагат безплатна консултация.

2. Спестява време

Лазерната епилация може да спести цели четири месеца от живота ви. Средно толкова време прекарва всяка жена през живота си в бръснене и коламаска. Това е между половин и един час на процедура, които може да прекарате с близък човек или просто да отделите повече време за себе си. А последното поколение лазери пестят до 40% от времето за процедура, което е още една причина да се насочите към висококачествена лазерна епилация.  

3. Кажете сбогом на врасналите косъмчета

Няма мъж или жена, които поне веднъж през живота си да не са се борили с досадните враснали косъмчета, обикновено в резултат на коламаска или бръснене. Те се появяват като малки червени подутини по кожата и могат да предизвикат сърбеж и възпаление. Понякога се инфектират и се налага лечение с антибиотични кремове. Тъй като са видими, те са честа причина за несигурност и ни спират да показваме уверено кожата си дори и през топлите месеци. Лазерната епилация оставя фоликула празен и в латентно състояние – тоест спира растежа на нови косми и така предотвратява появата на враснали такива. Това е трайно решение за хората, предразположени към този проблем, и ни позволява да се радваме на гладка кожа за години напред.  

4. Апаратът има значение! 

Апаратът има голямо значение! Стандартно цената на лазерен апарат от висок клас е на стойност 150 хил. лв., което със сигурност ви казва, че няма как да са във всеки салон. Затова търсете качествена епилация в елитните салони и специализирани в лазерната епилация студиа.

Освен по цената ще познаете лазера и по произхода. Най-качествените апарати за епилация се произвеждат в Израел и в САЩ. Апаратите с произход от Китай или Корея не са надеждни. Защо? Защото технологията им на работа не е ефективна.

Лазерите с израелска технология от последно поколение работят едновременно с трите най-ефикасни дължини на вълната на светлината. Това позволява третирането на всеки тип кожа и цвят на косъма. Вече не е нужно да чакате месеци след последния плаж, за да започнете процедури с лазерна епилация.

За още по-голям комфорт съвременните апликатори работят с вградена охлаждаща система, която защитава кожата от високите температури и по този начин прави епилацията безболезнена. Системата работи като поддържа постоянно ниво на температурата от -2 градуса на накрайника независимо от температурата в помещението. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно.

5. Подобрено състояние на кожата

Бръсненето и коламаската могат да раздразнят кожата. Често срещано оплакване от бръсненето е сухата кожа и обриви, а хората, които правят коламаска, често страдат от зачервявания по кожата. Не са рядкост и фрапиращи случаи с насинена от коламаска кожа при по-чувствителните части от тялото. За разлика от лазерната епилация, където е възможно леко зачервяване веднага след процедурата, което обикновено намалява в рамките на няколко часа. В дългосрочен план кожата е копринено гладка и не е необходимо многократно премахване на космите, което ще предотвратява продължителното дразнене.

6. Вече не е нужно да чакате косъмчетата да пораснат

За разлика от коламаската, лазерната епилация може да се извършва, когато косъмчетата са много къси. Следователно не е нужно да изчаквате космите да пораснат достатъчно за да ги махнете. От деня, в който започнете процедурите, не е нужно да се притеснявате за появата на нежелани косми. Можете да се насладите на увереността на гладката и здрава кожа и времето си.

Изборът за премахване на нежеланото окосмяване чрез лазерна епилация е лично решение, за което е добре да се информирате обстойно, преди да го вземете. Може да научите повече за лазерната епилация, като си запазите консултация в лазерен център със специалисти. Те ще Ви дадат отговор на всички притеснения и въпроси, които може да имате, както и ще Ви дадат насоки как да получите максимално ефективна процедура и дълготраен ефект.

Коментирай