Здраве и красота

Защо хиалуроновата киселина е важна за кожата и как да си я набавим

Нашият незаменим помощник в красотата

17.11.2020г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Защо хиалуроновата киселина е важна за кожата и как да си я набавим

Женската красота няма възраст. На 20, 30, 40 или над 50, ние сме различно красиви, привлекателни и ако повярваме в това, ще успеем да убедим и всички останали. Въпреки това, във всяка една възраст, кожата ни се нуждае от хиалуронова киселина. Защо?

Защо хиалуроновата киселина е важна за кожата и как да си я набавим?

Хиалуроновата киселина е органично съединение, молекула на захар, която се среща естествено в нашето тяло – в кожата, очите и ставите. Започнах да се интересувам от нейната функция преди няколко години, когато забелязах първите бръчици по лицето си.

Кожата ни мени структурата си с напредването на възрастта, синтезът на хиалуроновата киселина започва да намалява, а тя е жадна за нея, защото има способността да задържа вода до 1000 пъти от теглото си. Удивителен процес, благодарение на който се радваме на гладка, опъната кожа, със сияен тен. 

Не е никак случайно, че хиалуроновата киселина е водеща съставка в козметичните продукти и дори да сме в разцвета на 20-те или 30-те си години и природата все още да е благосклонна към нас, ние трябва да осигурим на кожата си ежедневно хиалуронова киселина. Това е нашата антистарееща съставка.

Не бива да чакаме онази сутрин, в която ще се загледаме в огледалото и ще искаме да напишем SOS, защото сме осъзнали, че кожата ни е загубила плътност, еластичност и се чувстваме по-малко привлекателни. Да започнем от днес, да си осигуряваме незаменимият помощник на здравата и красива кожа.

Спомних за една сцена от "Сексът и градът", в която Саманта сподели на момичетата, че има цяло куфарче с козметика, която ще забави процесите на стареене.

Вдъхновена, реших да си изготвя своя антистареещ план, който да включва промяна в начина на хранене и откриване на подходящата козметична грижа.  Мога да споделя с вас, че начинът на хранене е от съществено значение за красотата ни. 

Започнах по-често да консумирам кафяв ориз, костен бульон, спанак, цитрусови плодове, домати, свински/телешки черен дроб. Тези вкусни и полезни храни, богати на важни хранителни елементи, спомагат за синтеза на хиалуронова киселина. Успоредно с това, намалих до минимум консумацията на захар, сладкиши, преработени храни. Кожата ми стана по-сияйна, омазнява се по-малко, а пъпчиците са рядкост. Стъпка едно от моя подмладяващ план действа!

Стъпка две – осигурих си онази козметична грижа, която виждам, че кожата ми обича все повече с всеки изминал ден. Време е да ви разкрия моята тайна, която вече споделих и на моите приятелки. 

Eucerin Hyaluron-Filler –  нежна грижа от първия ден, безпощаден към първите процеси на стареене на кожата (но и към дълбоките бръчки), за една обновена визия. Включва богата гама от продукти. Комбинация от два вида хиалуронова киселина – с високо и с ниско молекулярно тегло, за дълбока хидратация на кожата и спомагащи на кожата ни сама да синтезира хиалуронова киселина.

Кои са основните характеристики на продуктите от тази серия?

  • Имат лек аромат, но не образуват черни точки. Това е идеално за всички дами, които като мен имат смесен тип кожа с широки пори, но и доста чувствителна;
  • Запълват бръчките и подсилват кожата;
  • Може да изберете продукт според типа кожа;
  • Кожата е осезаемо по-гладка;
  • Някои от продуктите за дневна грижа са перфектна основа за грим;
  • Осигуряват ѝ UVA и UVB защита;
  • А хидратиращата маска за лице с хиалуронова киселина е сред моите любими продукти, с които глезя кожата си 1-2 пъти седмично. 
  • Изпробвано и любимо, част от моята ежедневна рутина са и дневният крем Hyaluron-Filler и Hyaluron-Filler нощен пилинг и серум, който запълва бръчките, но прави и лек пилинг, което спомага за намаляване на несъвършенствата върху кожата. 

Може би сте забелязали, че вие, вашите приятелки, майки, сестри, стареете различно. При някои дами са силно изразени назолабиалните бръчки, докато при други, контурът на лицето се отпуска, губи се цялостният обем на кожата. Напредването на възрастта, рязкото отслабване, генетична предразположеност, хормоналните промени, могат да са част от причините, които да доведат до тези промени в кожата на лицето ни. 

Eucerin има решение и за възстановяване на обема и плътността на кожата с лек лифтинг ефект – това е серията Hyaluron-Filler+Volume Lift. Отново предлагаща няколко продукта, които запълват дълбоките бръчки, но се грижат контурната линия на лицето ви да бъде по-стегната, повдигната. Ключовите съставки в серията са магнолол, олигопептиди и хиалуронова киселина, които спомагат и за синтеза на колаген в кожата – друг фактор, на който дължим красотата си. 

Моят фаворит от тази серия е околоочният крем Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift със SPF 15. Защо? Усмивките оставят своя отпечатък на лицето ни, особено в областта на околоочния контур. Не съжалявам за нито един миг, в който съм се усмихвала и смяла, защото смехът ни прави също красиви. Но искам хубавите спомени да ми напомнят за тези мигове, а не фините линии около очите, които са ни познати като пачи крак. Забелязах, че при мен е по-силно изразен в областта на дясното око, особено сутрин след сън.

Реших да пробвам Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift като околоочна грижа. Видим ефект, фините линии са запълнени и мисля, че с тази грижа ще забавя значително появата на нови бръчки в тази област от лицето си, забавяйки и отпускането на горния клепач – нещо което ни кара да изглеждаме уморени, дори след пълноценна почивка, както и хлътването на долния клепач (отново поради загуба на обем).

Мисля, че е без значение на каква възраст сме, ние винаги си оставаме момичета – с повече или по-малко бръчки и бели коси. За тези момичета със зряла кожа, които искат да обновят красотата си е серията Hyaluron-Filler+Elasticity. С напредването на възрастта, количеството на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата намаляват. Кожата става по-суха, вяла, губи своята сияйност, бръчките стават по-видими.

Основните предимства на продуктите в тази серия са, че не съдържат парабени, кожата е дълбоко хидратирана и укрепена, дълбоките бръчки са видимо намалени, подобрява се цялостният външен вид на кожата, намаляват вредното въздействие на кожата от слънцеизлагане. Всичко това, благодарение на трите активни съставки - арктиин, силимарин, хиалуронова киселина. Към тях специалистите са добавили и витамин Е, арганово масло, масло от бял трън, за впечатляващи резултати.  Без излишно омазняване и образуване на черни точки. 

Тъй като имам още няколко години, докато започна да ползвам тези продукти, оставам на вас да се доверите на тази грижа и да споделите своите впечатления с приятелки. 

Стъпка две от моя антистареещ план е изпълнена и работеща в полза на моята кожа.

Каква е стъпка три ли? Да не спирам да прилагам предните две. Само така ще си осигуря хиалуронова киселина, всеки ден, ден след ден. Готова за нови предизвикателства, усмивки.

Не можем да спрем стареенето, защото това е естествената част от живота, но можем да преминаваме през годините с достойнство и с усещането, че всеки ден се грижим за това да доказваме на всички онези жени, които не вярват, че красотата няма възраст. А по този път ще ни помага грижата от Eucerin.