Здраве и красота

Как да изгладите бръчките по врата и шията?

Как да стегнете кожата на това деликатно място

14.04.2021г. / 14 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчки и линии могат да се появят на много места по тялото. Най-често се съсредоточаваме върху най-видимите – тези на лицето. Опитваме се да ги преборим с различни козметични процедури и продукти, а забравяме, че и бръчките и линиите по шията и врата ни също могат да ни състарят и да понижат самочувствието ни.

Как да забавим появата на бръчки около очите?

Има някои начини, по които да се опитате да се преборите с тези несъвършенства. Някои упражнения и практики в ежедневието намаляват линиите по шията и врата, и ви подмладяват.

Ето какво можете да направите, за да намалите линиите по шията.

Придържайте главата си изправена

Когато използвате телефона си, опитайте съзнателно да го държите право пред очите си и високо вдигнат. Така няма да се налага да се навеждате и да сбръчквате шията си. Същото важи за гледането в монитор, докато работите на компютър. Вдигнете монитора високо на нивото на погледа ви. Бъдете бдителни към позата на тялото и стойката си. Поддържайте стойката си изправена винаги, когато това е възможно.

Вредни навици, които предизвикват ранна поява на бръчки

Не забравяйте да почиствате шията и деколтето

Когато почиствате лицето си не забравяйте и за шията. Редовното почистване на кожата в тази област премахва токсините, мъртвите клетки, мастните натрупвания и себума. Тези замърсявания създават условия за стареене и увреждане на кожата, които започват да стават видими, ако не се грижите за нея.

Ексфолирайте

Ексфолирането е друг важен момент от рутината за красива кожа. Правете го не само на лицето, но и на шията и деколтето. Това ще ви помогне да стимулирате регенерирането на клетките и тяхното правилно делене. Не правете ексфолирането прекалено агресивно, за да не раздразните кожата.

Използвайте кремове, богати на хиалуронова киселина и ретиноиди

Ретиноидите и хиалуроновата киселина са вещества, които помагат в подмладяването и изглаждането на кожата. Те се борят със стареенето и стимулират регенерирането на кожните клетки.

3 типа бръчки, подсказващи за храносмилателни проблеми

Правете йога за шията и врата

Упражненията за стягане на мускулите на врата и шията са също толкова важни, колкото и тези за останалите части от тялото. Не ги пропускайте.

Най-честите митове за бръчките

Ето и няколко полезни упражнения:

1. Опитайте да изпънете напред брадичката си, да се усмихнете широко, така че да напрегнете мускулите и сухожилията в предната част на шията.

2. Изпънете врата и главата си нагоре и опитайте да изпънете и брадичката заедно с устните, като ги оформите в муцунка напред.

3. Масажирайте с ръце областта около шията и деколтето с подходящ хидратиращ крем всяка вечер.

Нощни маски против бръчки около очите

Коментирай