Здраве и красота

Детокс маски за лице с грейпфрут

С невероятен ефект върху кожата

12.02.2021г. / 04 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грейпфрутът е не просто вкусен плод. Той е изключително богат източник на антиоксидантите витамин С и ликопен, както и на множество фибри. Добавете грейпфрут към закуската си и той ще ви помогне да стопите излишните мазнини, да балансирате кръвната захар и кръвното налягане, ще е полезен и за храносмилането и метаболизма.

Грейпфрутът е много полезен и като средство за ексфолиране и детоксикиране на кожата. Той може да бъде превърнат в основна съставка на детокс маски, с които да почистите кожата в дълбочина, да я ексфолирате и да я накарате да засияе отново. Витамин С в грейпфрута освен мощен антиоксидант е и активатор на синтеза на колаген, който е един от най-важните протеини за здравето и еластичността на кожата.

Маска против фини линии и бръчки

За какво помага сокът от грейпфрут?

Съставки:

  • ½ грейпфрут;
  • ½ чаша кисело мляко.

Пробиотиците в киселото мляко се борят с възпаленията в кожата, акнето, стареещите процеси и нарушенията в пигментацията, причинени от слънцето. Витамин С и ретинолът в грейпфрута възстановяват уврежданията от слънцето, борят се с бръчките и тонизират кожата, като същевременно я детоксикират.

Смесете киселото мляко с изцеден сок от грейпфрут. Нанесете тънък слой от маската върху почистена кожа. Оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла или хладка вода. Нанесете овлажняващ крем. Прилагайте маската само 2-3 дни в седмицата, за да не предизвикате дразнене.

Скраб за тяло

Защо грейпфрутът може да повлияе негативно приема на някои лекарства?

Съставки:

  • Сокът от ½ грейпфрут;
  • 1 чаша захар;
  • 3 супени лъжици масло от гроздови семки.

Смесете всички съставки в купа. Разбъркайте. Използвайте скраба за почистване и детокс на тяло веднъж на седмица. Внимавайте с натиска, за да не нараните кожата. Този скраб действа много добре на загрубяла кожа на лактите и коленете. Страхотен е за премахване на мъртвия слой клетки, като стимулира обновяването и растежа на нови.

Маска за контрол на себума

Съставки:

  • ½ грейпфрут;
  • 1 супена лъжица мед;
  • ½ чаша царевично брашно.

Тази маска има проясняващ тена ефект. Бори се със секрецията на излишен себум, който омазнява кожата. Чудесна е за детокс на запушените пори и е особено полезна при акне. Плодовите киселини помагат за отстраняване на остатъците от себума. Има антибактериален и противовъзпалителен ефект.

Вълшебен еликсир от грейпфрут срещу целулит

Смесете всички съставки в купа. Разбъркайте много добре, докато се получи гладка смес. Нанесете върху почистена и суха кожа. Оставете да действа 10 минути и изплакнете с хладка към топла вода. Нанесете хидратант. Маската може да се използва върху деколтето, раменете, гърба и където още има гнойни пробиви от акнето.

Коментирай