Здраве и красота

Антистареещи съвети за кожата, които всъщност вредят

Не им се доверявайте

05.03.2021г. / 11 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стареенето на кожата е един от най-големите кошмари за всяка жена. Ето защо често се обръщаме към различни антистареещи съвети, с които да се опитаме да забавим тези процеси и да накараме кожата си да сияе и да изглежда млада. Някои от популярните антистареещи съвети обаче са не само погрешни, но и могат да накарат кожата да влоши състоянието си още по-бързо.

На кои антистареещи съвети да не се доверявате за млада и красива кожа?

6 неща, от които тялото ни старее по-бързо

Ексфолирането всеки ден поддържа кожата млада

Истината е, че с ексфолирането трябва да се внимава и да не се прекалява. Достатъчно е кожата да се ексфолира веднъж седмично, за да има добър ефект върху кожата. В противен случай то има негативно влияние, дори може да я състари. Прекалено честото ексфолиране предизвиква раздразнения, пречи на нормалното обновление на клетките, прави кожата ранима и податлива на различни проблеми.

Достатъчно е да използвате малко слънцезащитен крем

Слънцезащитните кремове често са с тежка и мазна текстура, затова и много жени ги пропускат в ежедневната си рутина или просто слагат съвсем малко. Това обаче е грешка, защото твърде малко от този продукт не защитава кожата от вредните слънчеви лъчи, които предизвикват стареене на кожата.

5 прости правила срещу стареенето

Колкото по-често миете лицето си, толкова по-добре

Премиването на лицето има обратния ефект – състарява и уврежда кожата. Тя се нуждае от естествените си масла, за да поддържа вътрешния си баланс. Не прекалявайте с измиващите продукти, както и с честотата на миене на лицето. Добре е да го измивате не повече от 2 пъти на ден.

Само скъпата козметика има истински антистареещи ефекти

Не е задължително само скъпата козметика да е ефективна. Важни са съставките, технологията на приготвяне и дозировката на съответните компоненти в антистареещите продукти. Но определено не е задължително да се доверявате само на най-скъпите козметични продукти, за да сте сигурни, че кожата ви ще сияе.

7 вредни навика, които ускоряват стареенето

Свързани статии

Ако сте млада нямате нужда от антистарееща грижа за кожата

Това е една от грешките, които много жени допускат. Грижата против стареене трябва да започва още в по-ранните години на младите дами, за да успеят да съхранят свежестта и еластичността на кожата си. Това е правилният подход, ако искате да се радвате на стегната и млада кожа за по-дълго.

Повече ретинол води до по-добри резултати

Ретинолът е компонент, който има положителен ефект в антистареещата грижа, само ако се прилага в точните дози и ако не се прекалява с него. Той има излющващ ефект, като кара кожата да изсъхва по-интензивно. Това може да доведе до зачервяване, раздразнения, обелване на кожата. Всичко това може да увреди кожата и да я направи уязвима. С ретинола трябва да се внимава и да не се прилага твърде много от него.

Признаци, че тялото ви остарява по-бързо за възрастта ви

Коментирай