Здраве и красота

3 камъка, които ни балансират по време на менструация

За по-малко излишни емоции

08.03.2021г. / 05 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Природата е създала женското тяло така красиво и уникално. Въпреки че понякога забравяме да му обръщаме внимание, да го обичаме достатъчно, всеки месец то преминава през предменструален синдром, последван от менструация. Тези периоди обикновено са свързани с повече физически и емоционални неразположения. Търсим начин да балансираме тялото си, но невинаги успяваме. Здравословното хранене с повече свежи плодове и зеленчуци, билковите чайове, избягване консумацията на захар и солени храни, могат да имат благоприятен ефект.

Но вижте кои три камъка имат невероятната сила също да внасят баланс.

Хелиотроп

Смята се, че този камък може да повлияе благоприятно върху хормоналния баланс, имунната система, неразположенията свързани с менструацията и предменструалния синдром. Хелиотропът е камък който подобрява и нашата креативност. За да усетим неговите положителни вибрации и лекотата, която носи, е хубаво да го носим под формата на бижу в онези дни от месеца.

4 камъка за по-малко стрес и баланс на емоциите

Морганит

Камък с нежен цвят, който помага да се отвори нашата сърдечна чакра и да се освободим от емоционални травми. Морганитът ни напомня да си простим и да засилим любовта към себе си. Често ние сме тези, които си причиняваме най-много болка и страдание. Осъждаме се строго, трудно ни е да си прощаваме. Около месечния цикъл обикновено сме по-раздразнителни, емоционални, често променяме своите настроения. Фините вибрации на камъка ни помагат да балансираме настроенията си и да сме по-спокойни.

4 камъка срещу есенна депресия

Лабрадорит

Лабрадоритът е камък, който защитава от негативни енергии, като ни предпазва да не изгубим нашите положителни вибрации. Освобождава ни от тревожността, повдига самочувствието ни. Той има най-силно влияние върху втората чакра, която е разположена в долната част на корема, половите органи. Смята се, че действа благоприятно върху храносмилането, метаболизма, а около месечния цикъл е възможно да имаме някои храносмилателни нарушения. Той също е красив и подходящ за носене под формата на бижу.

Снимки: Istock

Коментирай