Здраве и красота

5 начина да дадем на тялото си необходимата енергия?

Има много и различни източници, чрез които да дадем на тялото си нужните количества енергия, за да функционира правилно

09.04.2021г. / 12 07ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички ние добре знаем, че енергията ни е крайно необходима що се отнася до извършване на различни видове физически и умствен труд. Именно енергията е онзи двигател, който захранва и задвижва процесите в тялото ни, за да може то да се справи с различните изпитания, пред които го поставяме ежедневно. Тук идва и логичният въпрос: Как можем да си набавим повече енергия? За щастие, има много и различни източници, чрез които да дадем на тялото си нужните количества енергия, за да функционира то правилно.

1. Богатството на пълнозърнестите храни: Едва ли ще срещнеш експерт по здравословно хранене, който няма да ти напомни да включиш в менюто си пълнозърнести култури. Овесът, пшеницата, елдата и кафявият ориз – всички те са богат източник на селен, витамини, минерали и нишесте. Именно нишестето е отговорно да зареди тялото ти с необходимите енергийни нива, за да бъдеш бодър през целия ден.

2. Пийте много вода: Дехидратирането е често срещан проблем особено що се отнася до хората със забързано ежедневие, а и не само. Често ние забравяме да пием вода, което ни кара да се чувстваме изморени и непродуктивни. В някои случаи дехидратацията може да доведе и до световъртеж, мускулни болки и изтощение. Експерти твърдят, че дори леко обезводняване от 1% или 2% от телесното тегло е достатъчно да ти причини такъв вид дискомфорт. Затова не правете експерименти с тялото си. Пийте необходимото количество вода, но не прекалявайте.

3. Засилен прием на магнезий: Магнезият е минерал, който се среща в някои видове ядки като бадемите и кашуто. Можете да го откриете в меласата, кафявите водорасли, слънчогледовите семки, ленът и сусамът. Въпреки факта, че магнезият не е безизвестен, ние често подценяваме неговите положителни качества и функции. Именно той е отговорникът за набавянето на енергия за мускулите. Имащ ключова роля в енергийния метаболизъм, този ценен минерал доставя на тялото ни така важния магнезиев АТФ комплекс. Повече магнезий е равно на повече енергия и по-бързо мускулно възстановяване.

4. Правете упражнения всеки ден: Начинът ни на хранене, поддържането на физическа активност и балансираните енергийни нива са неразривно свързани. Ежедневните упражнения не само ще те вкарат във форма, но и ще допринесат за производството на небезизвестния хормон на щастието – ендорфин. Практикуването на упражнения също така ще помогне за по-доброто циркулиране на кръвта и неминуемо ще повиши енергията ти. Така ще се почувствате заредени и готови да покорите нови върхове.

5. Пийте си витамините: А какво бихте казали за негазирана безалкохолна напитка, обогатена с витамини и минерали, която да зареди тялото ти с необходимите количества енергия и е подходяща за ежедневна консумация?

Представяме ти 3 иновативни вкуса, от които можеш да избереш този, който ти харесва най-много и би оказал най-силно положително влияние върху организма ти. Така ще успееш да повишиш енергийните си запаси и ще презаредиш батериите си по естествен начин.

 

<iframe width="640" height="360" src="https://video2.ibg.bg/iframer/247036" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

DrWitt FIT с екзотичния вкус на манго, зелен чай и лимон е подходяща, когато се очертава денят ти да бъде натоварен и изпълнен с много динамика. Също така този вкус се препоръчва тогава, когато ти предстои тренировка или някакво физическо натоварване. Тя е обогатена с витамин В1, който благоприятства метаболизма и с витамин С, който подкрепя имунната система.

DrWitt ANTIOX с освежаващия вкус на нар и асаи възвръща емоционалния и физическия ти баланс. Напитката съдържа селен, който се грижи за доброто състояние на кожата и ноктите; цинк, който бори оксидативния стрес и витамините на здравето С и Е. DrWitt ANTIOX подпомага процеса на релаксация, отпуска и е твоят верен бюти помощник преди предстоящия ти пилатес клас, например.

DrWitt RELAX съдържа класическия вкус на касис, черна боровинка и хибискус. Също така ти помага да превърнеш стреса в спомен. Магнезият и витамин В6 допринасят за правилното функциониране на нервната система, а ти успяваш по-лесно да премахнеш натрупаното напрежение и да се почувстваш по-спокоен и уравновесен. Екстрактът от лимонена трева действа освежаващо и ободряващо.

Тялото ти заслужава да се чувства отпочинало, заредено с енергия и готово да се справи с предизвикателствата на деня. Ние ти дадохме 5 изключително бързи и лесни начина, чрез които да постигнеш този така търсен положителен ефект. Сега единственото, което остава, е да се фокусираш върху важните неща, които да ти донесат необходимата доза щастие, радост и енергия.

Снимки: shutterstock; DrWitt.

Свободно време