Здраве и красота

3 рецепти за смути за сияеща кожа

Здравето отвътре

25.05.2021г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сияйната кожа се нуждае от подхранване не само отвън, но и отвътре. От изключително голямо значение е да зареждате тялото си с ценни витамини, минерали и антиоксиданти, които да дадат тласък на процесите, правещи кожата здрава, жизнена, млада и сияеща.

Как да използвате масло от сандалово дърво за сияеща кожа?

Предлагаме 3 рецепти за смутита за сияеща кожа, които ще заредят организма ви с множество важни вещества, които са необходими не само за кожата, а за цялостното здраве.

Смути с витамин С

Смутито с витамин С е истинска витаминна бомба, която включва портокали, ябълки, броколи. Всички те са много добри източници на витамин С. Той е мощен антиоксидант, борещ се със стареенето. Основен фактор е и за синтеза на колаген. Без участието на витамин С този процес е силно затруднен.

Нощни маски за красива и сияеща кожа без бръчки

Броколите съдържат и селен, който има свойствата да забавя стареенето и да намалява риска от поява на ракови клетки в кожата и в целия организъм.

Съставки:

  • 1 глава броколи;
  • 2 портокала, обелени;
  • 1 голяма червена ябълка, почистена.

Смесете съставките с малко вода в блендер. Пасирайте до получаване на гладка смес. Изпийте веднага.

3 фантастични маски за неотразима кожа на лицето

Смути с витамин А

Оранжевите плодове и зеленчуци съдържат бета-каротин, който се трансформира във витамин А. Той е много важен и незаменим за кожата, очите, косата, ноктите. Витамин А е сред най-важните антиоксиданти, поддържащи младостта на кожата, нейната еластичност и я предпазва от възпаления.

В това смути се съдържа и пресен лимонов сок, богат на витамин С, който подобрява усвояването на витамин А.

Съставки:

  • ½ пъпеш (оранжев), почистен;
  • 4 моркова, обелени;
  • 1 манго, обелено;
  • 100 мл лимонов сок.

Пасирайте всички съставки в блендер. Изпийте веднага.

Как правилно да ексфолирате различни типове кожа

Хидратиращо и детоксикиращо смути

Детоксикирането става отвътре навън. Ето защо е важно да приемаме прочистващи сокове, които да ускорят отделянето на токсините. Това помага за красива и здрава кожа, както и за цялостно здраве отвътре.

Хидратиращото и детоксикиращо смути включва зелени храни, които са изключително богати източници на витамин К, С, А, витамини от група В и омега-3 мастни киселини. Всички те вкупом прочистват организма и хидратират. Смутито е източник още на фолиева киселина, желязо и мед.

6 напитки за здрава, красива и млада кожа

Съставки:

  • 1 бр. къдраво зеле;
  • 1 голяма краставица, необелена;
  • 1 връзка магданоз;
  • ½ лимон.

Изстискайте лимона. Сложете съставките в блендер. Добавете лимоновия сок. Пасирайте до получаване на гладка смес. Изпийте веднага.

3 съвета за сияйна здрава кожа

Коментирай