Здраве и красота

Смутита за детокс и елиминиране на целулита

Вкусни и полезни

09.06.2021г. / 12 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато искаме да редуцираме целулита, знаем че трябва да полагаме не само грижа за кожата в проблемните области, да правим някои упражнения, които помагат за елиминирането на излишните мастни натрупвания, но и да преразгледаме начина си на хранене. Солените храни, пакетираните лакомства, колбасите, сладкишите, изкуствените подсладители, както и някои полезни въглехидрати, възпрепятстват постигането на нашите цели.

Смутитата са все по-предпочитана напитка за заменяне на основно хранене. Но с тях също трябва да сме внимателни, защото комбинациите от съставките могат да направят смутито много калорично. Днес споделяме с вас 5 рецепти за смутита, които спомагат за детокса на тялото и намаляване на целулита.

Смути с банан

В блендер комбинирайте ½ банан, 1 портокал или грейпфрут, шепа спанак, малко канела и 2 кръгчета пресен ананас. Ако сместа е твърде гъста, може да ѝ добавите обикновена вода или кокосова. Ананасът е суперхрана срещу целулит, но е важно да не е от консерва, тъй като може да съдържа захар, подсладители, овкусители.

Антицелулитни комбинации от храни

Смути с извара

В блендер комбинирайте 6-7 кайсии без костилката, няколко резена портокал или грейпфрут, 2 с. л. извара без сол, 1 ч. л. мед, 4-5 кубчета лед. Всичко се смила до получаването на еднородна смес.

Плодове, които помагат при целулит

Смути със скир

Когато искате да свалите излишни килограми, скирът определено е добър избор, тъй като има повече протеини, но почти никакви мазнини. Освен това консумацията му ни засища за дълго време. За да си приготвите смути с него ще са ви необходими 200 г горски плодове по ваш избор, канела на вкус, 1 с. л. ленено семе, 200 г натурален скир и няколко бучки лед. Всичко се пасира до получаването на гладка смес.

Свързани статии

Смути с горски плодове

Ще ви бъдат необходими 1 чаша свеж спанак, 50 г сини боровинки, няколко ягоди, 1 ч. л. семена от чиа, 250 мл кисело или прясно мляко по ваш избор. Всичко се смила до получаването на гладка смес.

Смути с джинджифил

Чудесно смути за детокс на организма, което помага за извеждане на излишните течности и намаляване на целулита. В блендер комбинирайте 1 портокал, 1 грейпфрут, 2 стръкчета селъри, около 2 см обелен корен от джинджифил, шепа пресен спанак. Всичко се смила до получаването на хомогенна смес. Ако е твърде гъста, може да ѝ добавите малко количество вода.

Коментирай