Здраве и красота

Натурален спрей фиксатор за грим с розова вода

Предпазва грима от разтичане в горещите летни дни

04.07.2021г. / 05 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-неприятните неща с грима през лятото е разтичането му в жегата. Трудно е да задържите грима си през целия ден на мястото, на което сте го поставили, защото в топлите летни дни се изпотявате повече, кожата отделя повече себум и всичко това прави така, че красивият ви грим да не издържи дълго. 

Натурален серум за лице с чаено дърво

С помощта на подходящия спрей фиксатор обаче тези проблеми могат да бъдат решени. А защо да не си го приготвите сами? Това е най-добрият начин да се погрижите едновременно за грима и за здравето на кожата си. 

С природните съставки в спрей фиксатора за грим, който ще ви предложим, ще помогнете да кожата си да бъде по-сияйна, здрава, жизнена, изпълнена с блясък. В допълнение гримът ви ще стои на мястото си през целия ден, давайки ви самочувствието, от което се нуждаете. 

Какво съдържа натуралният спрей фиксатор за грим?

Розова вода

Розовата вода е една от древните рецепти за красота. Тя е чудесен природен източник на ценни хранителни вещества за кожата в комбинация с фантастичен аромат, оставящ усещане за свежест. Розовата вода придава прекрасен блясък на кожата. 

Премахнете бръчките по натурален начин!

Алое вера 

Алое вера хидратира и подхранва кожата в дълбочина. То има успокояващи свойства, противовъзпалително действие и антистареещи ефекти. Въздействието на алое вера в спрея фиксатор е да запечатва грима, като помага кожата да остане подхранена и хидратирана, но без да лъщи. Алое има действието да намалява омазняването и да помага гримът да остане на лицето ви задълго. 

Глицерин 

Глицеринът е една от често срещаните съставки в козметичните продукти. Той е подходящ и за влагане в спрейовете за фиксация на грим. С неговото количество обаче трябва да се внимава, защото твърде много глицерин може да направи кожата ви по-мазна, а това да попречи на задържането на грима. 

Как да си направите домашна очна линия?

Масло от тамян

Маслото от тамян е много полезно за здравето на кожата. То има уплътняващи свойства за текстурата на кожата. Хидратира я в дълбочина, омекотява я и я подхранва. 

Свързани статии

Съставки и пропорции:

2 супени лъжици розова вода;
1 супена лъжица филтрирана вода; 
1 чаена лъжица гел от алое вера;
½ чаена лъжица глицерин; 
2 капки масло от тамян.

В малка бутилка със спрей дозатор излейте съставките с помощта на фуния. Разклатете много добре, докато се уверите, че сместа е станала изцяло хомогенна. 

Натурални грижи за вашите мигли

Разклащайте преди всяка употреба, за да сте сигурни, че при приложение спреят се нанася равномерно върху кожата ви. 

Пръскайте 2-3 пъти на ден на разстояние от около 10 сантиметра. 

Коментирай