Здраве и красота

9 начина да прикриете мазната коса

Как да забавите омазняването

09.07.2021г. / 16 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мазната коса е проблем, с който се сблъскват много жени. Ужасно е прическата ти да не може да издържи 24 часа. Някои жени имат лошия късмет косата им да се омазни даже до края на деня. За щастие има няколко полезни хитрини, с които да забавите омазняването или да направите мазната коса по-малко забележима. Ето как.

Домашен шампоан за мазна коса с чаено дърво

1. Сух шампоан.

Сухият шампоан е добър приятел в моментите, в които нямате време да измиете косата си, а тя е мазна. Той може да ви помогне и през деня, когато сте на работа или сте в движение. В допълнение сухият шампоан придава обем на косата и помага да поддържате прическата си до края на деня.

2. Избистрящ шампоан.

Шампоаните с избистряща формула се грижат за скалпа като намаляват секрецията на себум от него. Това помага за контрола на омазняването и поддържа косата с нормална текстура. Редовната употреба на избистрящ шампоан намалява интензивното омазняване и подхранва кожата на главата.

Как да намалите омазняването на косата?

3. Ябълков оцет.

Ябълковият оцет има свойството също да контролира секрецията на себум. Използвайте го след всяко измиване на косата. Изплаквайте косата с половин чаша оцет, разтворен в една чаша вода.

4. Бебешка пудра.

Ако нямате сух шампоан подръка, можете да използвате бебешка пудра. Тя върши същата работа. Нанесена върху косъма, тя абсорбира излишната мазнина от него, като едновременно с това е безопасна и не дразни кожата. Уверете се, че сте изресали добре пудрата след прилагане, за да не остане видима върху косата.

Домашни маски за мазна коса

5. Царевично нишесте.

Друг продукт, който много жени имат в кухнята си, е царевичното нишесте. То действа подобно на сухия шампоан и бебешката пудра, като попива мазнината от кожата на главата и косъма, придава обем и не оставя неприятен аромат.

6. Не пипайте косата.

Един добър начин да намалите омазняването е да се контролирате. Не докосвайте косата си непрекъснато, ако имате този навик. Пипането на косата ускорява замърсяването ѝ.

Грешки при употребата на сух шампоан

Свързани статии

7. Хартиени кърпи.

Ако нямате нищо друго подръка, използвайте хартиени кухненски кърпи или салфетки. С тяхна помощ можете малко да намалите омазняването и да го направите по-малко видимо.

8. Носете аксесоар за коса.

Аксесоарите за коса помагат да се контролирате и да не докосвате прическата си. Когато тя е фиксирана с помощта на аксесоар ще имате по-малко поводи да я пипате.

Домашен сух шампоан за тъмна коса

9. Бързо издухване.

За да направите мазната коса по-малко забележима можете да я издухате набързо със сешоар, както е суха, и да я разрешите след това.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
tova mi be6e problem v mladostta. sega vseki den ia mia i niamam takiva temi za govorene.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар