Здраве и красота

Какъв е правилният ред за поставяне на продукти за коса?

Балсам, маска, термозащита – каква е правилната последователност на поставянето на всеки продукт за коса?

07.10.2021г. / 15 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поддържането на красива прическа и същевременно здрава коса е трудно. За целта използваме множество продукти, които обаче трябва да прилагаме в правилния ред. По този начин те ще имат своя пълноценен ефект върху косата и прическата ни.

Ако използвате балсам, маска за коса, стилизиращи продукти, термозащита, масла за коса, вероятно в даден момент ще се почувствате объркани от това в какъв ред да ги прилагате върху косата.

3 стъпки за детоксикиране на косата

Ето и правилната последователност, в която трябва да прилагате всички продукти върху косата си, така че те да изпълнят задачите си, а същевременно косата ви да е прелестна, защитена, подхранена и добре стилизирана.

1. Шампоан.

Шампоанът, разбира се, е на първо място. С него най-напред измивате косата си. Ако се налага можете да повторите измиването. Много фризьори съветват прилагането на шампоан да става двукратно, за да може всички наслагвания и мръсотия по косъма и скалпа да паднат.

2. Балсам.

Балсамът следва шампоана. Изберете подходящ балсам според типа коса, така че той да помогне за изглаждането на косъма и стимулирането на блясъка му. Балсамът допринася най-вече и за предпазване от заплитане при миене.

Как да си направите козметични и измиващи продукти вкъщи?

3. Маска за коса.

Маската за коса и балсамът не са взаимозаменяеми, както много жени погрешно смятат. Те са два отделни продукта с две отделни предназначения за косата. Маската подхранва и възстановява косъма в дълбочина. Добре е да я приложите след балсама, като я оставите да действа 10-15 минути.

4. Продукт против заплитане.

Ако балсамът не е достатъчен за вашата коса, можете да използвате продукт против заплитане. Той се нанася след маската. Оставя се да действа още няколко минути. Има действие против накъсване и стимулира изглаждането на косъма.

5. Балсам без отмиване/масла.

След като сте се уверили, че краищата ви няма да се заплетат благодарение на продукта против заплитане, е време да нанесете балсам без отмиване или масло за коса. Косъмът е най-предразположен към поемане на масла и подхранващи вещества в този момент, в който косата още е влажна, но е подхранена с балсам и маска. Това е моментът, в който маслата и балсамите без отмиване се поставят най-успешно върху косата.

Как да стилизираме косата без да я увредим

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати