Здраве и красота

Оризова вода за бърз растеж на косата

Как да си направите домашен тоник за стимулиране на растежа и борба с косопада

11.10.2021г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е проблем, с който никоя жена не желае да се сблъсква, но въпреки това той е често срещан проблем. Косопад може да възникне по различни причини. Сред тях са хормонален дисбаланс, дефицит на витамини и минерали, недостатъчен прием на протеини, стрес и много други.

Как да стимулирате растежа на косата?

Освен спирането на косопада с подходящите методи, друг важен фактор е стимулацията на растежа. За да преборите успешно косопада е необходимо да се погрижите за косата си така, че да допринесете за ускоряване на растежа на косъма.

Едно чудесно средство да стимулирате растежа е тоникът с оризова вода.

Тоник с оризова вода можете да си приготвите лесно вкъщи. Той има избистрящи, изсветляващи, хидратиращи свойства, а освен това допринася и за по-бързия растеж на косата. Неговите свойства дават плътност и обем на косата, подхранват я и я правят по-бляскава.

Лесни начини да ускорите растежа на косата

От какво имате нужда:

  • Ориз (бял, кафяв или лилав);
  • Вода;
  • Купа;
  • Цедка;
  • Спрей бутилка.

Снимка: iStock

Свързани статии

Начин на приготвяне:

Смесете равни части ориз с вода. Оставете да престои на стайна температура за около 1 час. Разбърквайте от време на време. След час течността ще е станала леко мътна. Вземете празното шише и с помощта на фуния и цедка, прецедете течността. По желание можете да добавите 2-3 капки розово масло или чиста розова вода. Те имат допълнителни ползи за косата.

Домашни маски за бърз растеж на косата

Оризовата вода се използва редовно след всяко измиване и прилагане на балсам. Косата се напръсква обилно със спрей бутилката. Може да се прави на влажна и на суха коса в по-тежки случаи. Тогава не се отмива. Традиционно се прилага след балсама. Оставя се да действа 10 минути и се изплаква. Не се налага допълнително измиване.

Коментирай