Здраве и красота

6 съвета за успешен шопинг на Black Friday

Пазарувайте без грешки

26.11.2021г. / 14 12ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-чаканите дни в годината наред с любимите ни семейни празници е черният петък. На този ден в почти целия свят, независимо къде се намираме, търговците предлагат своите продукти с големи отстъпки и намаления, за радост на милиони потребители. В България Black Friday също се превърна в събитие през последните години и има защо. Благодарение на промоциите на този ден можем да си купим стоки, за които мечтаем отдавна, но не сме имали възможност да си ги позволим.

Black Friday обикновено се провежда в последния петък на месец ноември, като тази година датата е 26 ноември 2021 г., но голяма част от промоциите и отстъпките за черния петък започват дни преди това, а някои продължават и след Black Friday. Затова можете да се оглеждате отсега за интересни оферти и да планирате разумно своите покупки.

За да бъде пазаруването ви успешно и удовлетворяващо, ще ви помогнем с няколко препоръки как да не изпуснете най-добрите оферти за черен петък.

Предвидете си бюджет и се придържайте към него

Една от големите грешки, които повечето хора допускат на черен петък е да похарчат по-голяма сума, отколкото могат да си позволят и след това или съжаляват за покупката си, или по-лошо, налага се да я върнат. В такива случаи разочарованието надделява над удоволствието, което човек изпитва, когато си купи нещо желано.

За да предотвратите подобни негативни емоции, подгответе се предварително с оформен бюджет, с който да знаете до какви суми можете да стигнете и какво можете да си позволите.

Бюджетът ще ви даде възможност и да купите повече неща, защото много често се случва да се подведем от емоцията на Black Friday, да купим нещо много скъпо и да нямаме възможност за нищо друго. А когато сте планирали и направили точен бюджет, ще ви бъде по-лесно да избегнете този емоционален капан.

Набележете си продукти и ги следете

За да бъде пазарът ви възможно най-ефективен, добре би било да си харесате предварително артикули, които искате да си купите. Следете цените им и каква ще бъде промоционалната им оферта по време на Black Friday. Това е един от начините да се предпазите от твърде скъпи покупки и измамни предложения.

Черният петък е идеален за купуване на коледни подаръци, възползвайте се


Ако все още не сте направили коледния списък с подаръци за близки, приятели или колеги, сега е моментът да го съставите.

Оформете списък с идеите за подаръци, които ви хрумват и го дръжте подръка. Може да ви бъде много полезен по време на черния петък, тъй като тогава ще видите много интересни промоции и оферти, от които можете да се възползвате, за да попълните списъка. Така ще можете да се подготвите отрано за празниците и ще си спестите обикалянето по магазини за коледни подаръци в последния момент.

Планирайте добре мястото, от което ще пазарувате

Когато пазарувате на черен петък е препоръчително да не се предоверявате на непознати търговци и неизвестни фирми, а да проучите внимателно офертите им. Най-добре би било да купувате от сайтове, на които имате доверие и сте пазарували и преди, оставайки доволни от качеството на продуктите им. Така ще си гарантирате спокойствие и сигурност при новите поръчки.

Ако изберете да пазарувате от нов сайт или търговец, информирайте се от условията както за поръчка, така и за евентуално връщане на стоката, ако не ви хареса или откриете дефект в нея.

На Black Friday може да купите скъпа козметика или парфюм на изгодна цена

Няма какво да се лъжем – козметичните продукти, гримовете и хубавите аромати са слабост на дамите. Едва ли има жена, която да не държи козметиката, която използва да е качествена, а парфюмът ѝ да е омайващ. За жалост, понякога продуктите, които искаме да имаме, са по-скъпи от възможностите ни и се налага да се откажем от някои. Черният петък обаче ни дава този прекрасен шанс да купим желаните от нас козметични артикули, грим или парфюм, и да се зарадваме предколедно. Едни от най-големите промоции на Black Friday са именно в бялата козметика и сега е вашият момент да си вземете набелязаните отдавна грим продукти и аромати.

Да не забравяме, че козметиката и хубавият парфюм винаги са добра идея и за подарък, така че следете внимателно офертите на черния петък и можете да зарадвате вашите близки с прекрасни коледни подаръци!

Регистрирайте се за бюлетин, за да получавате информация за най-новите промоции и намаления

Тази възможност да научите рано за нови продукти и промоционални оферти е прекрасна, защото няма да пропуснете изгодни оферти, за които по-късно да съжалявате. Чрез абонамент за нюзлетъра на съответния сайт или магазин ще можете и да проследите какви са отстъпките, които търговецът прави във времето и да следите дали отговарят на обещанията си.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време