Здраве и красота

Домашни пилинги за лице и тяло, които правят кожата по-сияйна

Спомагат и за намаляване на пигментните петна

31.12.2021г. / 05 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, в който ексфолирахте кожата на лицето, ръцете или тялото си? Ако скоро не сте си правили тази грижа, вероятно сте забравили, че пилингите са грижа, която помага да премахнем част от натрупаните замърсявания в порите, заличават фините линии, премахват мъртвите кожни клетки, спомагат за избледняване на пигментните петна и като цяло, разкриват красотата на кожата.

Има редица продукти, предлагащи се на пазара, които може да пробвате, но ние споделяме с вас 3 лесни рецепти за домашни пилинги, които също ще ви свършат добра работа в грижа за кожата.

Скраб за лице и тяло с алое вера и захар

Гелът от алое е чудесен хидратант за кожата. В комбинация с кристална захар, той може ефективно да премахне мъртвите кожни клетки и да разкрие по-здрава, по-сияйна кожа. Към 2 супени лъжици гел от алое вера добавете същото количество захар. Разбъркайте добре и нанесете пилинга с леки масажни движения върху кожата на лицето или тялото.

Важно е да приложите тази грижа, когато кожата е добре почистена от грим и замърсявания. Масажирайте няколко минути, след което изплакнете с вода и нанесете подходящ крем. Кожата е по-сияйна, свежа, подхранена.

Пилинг с кафе и натурално какао

Още една чудесна идея за бърз домашен ексфолиант за лице или тяло, който ще придаде повече свеж вид на вашата кожа. Този пилинг може да се остави да действа и като маска на лицето, а най-хубавото е, че кафето може да помогне за намаляване на подпухналостта. Кофеинът в кафето спомага за стягане на кожата, подобрява кръвообращението, спомага за елиминиране на излишните течности.

Смесете равни количества утайка от кафе или мляно кафе с натурално какао на прах. Добавете към тях любимите ви масла или прясно мляко, като консистенцията трябва да бъде по-гъста, като на пилинг. Нанесете върху чиста кожа с леки масажни движения.

Ако ще оставяте пилинга да действа и като маска, може да сложите и в зоната на околоочния контур, но внимателно, там не бива да ексфолирате, тъй като кожата е много фина. След 10 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика.

Свързани статии

Пилинг с кафява захар

Ако в кухненския шкаф освен кафява захар ви се намира и качествен мед, ето ви една бърза идея за това как да премахнете мъртвите кожни клетки от кожата си, и да разкриете красотата ѝ. В купичка комбинирайте 2 с. л. кафява захар с малко количество мед, кокосово масло или зехтин. По желание може да добавите и 1-2 капки от любимото ви етерично масло за кожа. Полученият пилинг се нанася върху чиста кожа с леки масажни движения.

По желание може да оставите да действа 10 минути. След изплакване с хладка вода, ако е необходимо, нанесете подходящ крем.

Тези домашни пилинги правете 2-3 пъти месечно.

Коментирай