Здраве и красота

5 грижи за по-малко бръчки пачи крак

За повече красота

30.12.2021г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките по лицето си имат своите наименования. Няма жена, която да не е чувала за бръчките пачи крак, които се появяват в зоната на околоочния контур, когато се усмихнем, а понякога са видими и без да правим мимики. Причините за тяхната поява са освен естественото стареене на кожата, консумация на захарни изделия и като цяло нездравословно хранене, дефицит на важни хранителни елементи, липсата на слънцезащитна козметика, липса на слънчеви очила в слънчевите дни, мимики, неправилна грижа за кожата.

Има разнообразни начини, чрез които можем да повлияем на вече появилите се бръчки пачи крак, както и да забавим появата на нови такива. Вижте няколко лесни идеи за повече красота и по-малко бръчки.

Маска с яйчен белтък

Яйченият белтък е богат на магнезий, който е чудесен за тялото ви, тъй като магнезият детоксикира и почиства кожата. За белтъка е известно, че спомага за стягане на кожата и изглаждане на фините линии по нея. Ето защо често влиза в състава на домашните маски за лице.

Всичко, което трябва да направите е да разбиете един белтък и да го нанесете в областта на долния клепач и встрани, където се появяват бръчките пачи крак. След 15 минути изплакнете хубаво с хладка вода и нанесете подходящ крем. Правете тази грижа 1-2 пъти седмично.

Алое вера

Алое вера има много добри антиоксидантни свойства и съдържа много основни витамини и минерали. Антиоксидантните свойства включват висока концентрация на витамини А, С, Е и В12, фолиева киселина и холин, които също са полезни за кожата. За да третирате бръчките на околоочния контур ще ви трябва 100% гел от алое, който да нанесете върху суха и чиста кожа и да оставите да действа 15-20 минути. След това изплакнете и нанесете подходящ крем.

4 витамина при торбички и тъмни кръгове под очите

Кокосово масло

Едно от най-добрите масла за подхранване на кожата. Съдържа голямо количество витамин Е и линолова киселина, които могат да помогнат за възстановяване на кожните тъкани, като това ще помогне за забавяне появата на бръчки, като пачи крак. 1-2 пъти седмично, вечер нанасяйте кокосово масло в зоната на околоочния контур, без да изплаквате (при добра поносимост, разбира се).

Пачове за околоочен контур – за кожа с по-малко бръчки

Маска с мед и кисело мляко

Медът спомага за хидратирането на кожата, прави я по-стегната, сияйна, мека. Освен това действа и като антиоксидант. Млечната киселина в киселото мляко, нежно ексфолира кожата, но също така и стяга. Киселото мляко, когато е леко охладено спомага и за намаляване на подпухналостта на долния клепач.

Свързани статии

Комбинацията от кисело мляко с мед е чудесна домашна маска за зоната около очите. Към чаена лъжичка мед добавете същото количество гъсто кисело мляко. Маската се нанася върху чиста и суха кожа. След 10 минути се изплаква и се нанася подходяща козметика.

Кръгчета краставици

Краставиците са богати на витамини В5 и В6, както и на ниацин, рибофлавин и тиамин. Тези хранителни вещества спомагат за успокояване на кожата и ще помогнат за намаляване на появата на бръчки. Грижата с краставици спомага и за облекчаване на усещането за умора в очите, подпухването на клепачите.

Трябват ви няколко свежи колелца краставица, които да подредите в зоната на околоочния контур, докато приятно се излежавате в рамките на 10 минути. След това изплакнете и нанесете подходяща козметика.

Коментирай
Здраве и красота