Здраве и красота

Домашен регенериращ серум против белези и изгаряния

Обновява кожните клетки, хидратира, стимулира оздравителните процеси в кожата

10.01.2022г. / 05 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Серумите са много важна част от рутината за кожата. Те подобряват еластичността, структурата, текстурата на кожата, подпомагат нейното възстановяване, възвръщат бариерната и липидната функция, борят се със сухотата и още куп проблеми. Серумите са незаменим елемент от грижата за кожата, още повече ако си ги приготвите сами с природни и натурални съставки.

Домашен серум с шипка против бръчки

По кожата ни остават всякакви белези. Те могат да са причинени от вредните слънчеви лъчи, от атмосферните условия, от раздразнения, пъпки, разширени пори. Могат да се появят слънчеви петна и пигментации вследствие на прекомерно излагане на слънце без защита. Понякога обезцветяването на някои участъци от кожата просто се появява с течение на времето.

Ето защо е важно да се борим с тези проблеми навреме. Серумите с натурални подхранващи и възстановяващи съставки идват на помощ.

6 причини да ползвате серум с витамин C за вашата кожа

Серумът, който можете да си направите в домашни условия, съдържа етерични масла от шипка, тиквено семе, лавандула, морков, тамян. Тази прекрасна комбинация дава на кожата изобилие от витамин С, Е, антиоксиданти, липиди, каротеноиди за хидратирана, балансирана кожа. Тези масла стимулират обновяването на кожните клетки, намаляват пигментацията и обезцветяването, ускоряват деленето, като допринасят за заличаването на белези.

Съставки на серума:

  • 15 капки масло от тиквено семе;
  • 10 капки масло от лавандула;
  • 10 капки масло от тамян;
  • 20 капки масло от морковено семе;
  • 30 мл масло от шипка;
  • ½ супена лъжица растителен глицерин.

Серум с масла за бръчки около очите

В малко шишенце с капкомер в капачката смесете последователно маслото от тиквено семе, лавандула, тамян и масло от морковени семки.

Добавете глицерина. Разклатете добре. Накрая добавете маслото от шипка. Завийте добре капачката и разклатете добре, докато всички масла се смесят.

Домашен серум за суха кожа през студените месеци

Нанасяйте серума сутрин и вечер с помощта на памучен тампон. Оставете да се абсорбира без да попивате. За да се абсорбира добре, можете да навлажните леко кожата с вода преди това. А за още по-добра абсорбация, можете да смесите серума с малко зелен чай или ябълков оцет, така че при нанасяне да се усвои още по-дълбоко от кожата.

Коментирай