Здраве и красота

Етерични масла за почистване на мазна кожа

Почистват в дълбочина, контролират омазняването и регенерират кожата

26.01.2022г. / 11 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Масло от кайсиеви ядки.

Това масло подхранва кожата и помага за намаляване на пробивите при акне. Понижава риска и от отключването на акне вследствие на прекалено омазняване и запушване на порите. Маслото от кайсиеви ядки почиства и дава добри резултати.

Етерично масло от кафе – невероятни ползи

6. Масло от жожоба.

Маслото от жожоба има противовъзпалителни и подхранващи свойства. То потиска активността на мастните жлези и намалява себума. Контролира секрецията му и оставя кожата чиста, свежа и стегната. Намалява пробивите на пъпки при акне.

7. Зехтин.

Зехтинът е друго полезно масло за почистване на мазна кожа. Той е богат на омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителен ефект. Зехтинът може да се използва директно върху кожата без никакви притеснения. Успокоява кожата, почиства и намалява омазняването.

5 масла за масажи на лицето

8. Рициново масло.

Рициновото масло е едно от най-популярните за почистване и подхранване на мазна кожа. То има мощни регенериращи свойства, почиства мръсотията в дълбочина, стимулира обновяването и деленето на клетките, като носи подмладяващ освен почистващ ефект. С помощта на рициновото масло можете да почистите мазната кожа в дълбочина, като на финала ще остане усещане за свежест и мекота.

9. Масло от оризови трици.

Това масло има мощен почистващ ефект. Подходящо е за чувствителна кожа, склонна към акне. Ако е прекалено наситено за вашата кожа, можете да го смесите с малко масло от лавандула.

Богата комбинация от масла, забавяща стареенето на кожата

10. Масло от слънчогледови семки.

Маслото от слънчогледови семена е друг прекрасен натурален продукт, който има почистващи свойства и е подходящо за мазна кожа. То регулира омазняването, подхранва, хидратира и кара кожата да блести. Има балансиращ ефект и противовъзпалителни качества.

Коментирай