Здраве и красота

Любимите 8 продукта за красота на жените

За да бъдем винаги забележителни

18.03.2022г. / 15 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата на лицето е тази, за която може би полагаме най-много грижи, тъй като признаците на стареене са най-видими там. Всяка дама има свой набор от козметични грижи, но никога не спира да обменя информация с приятелки или да търси полезна такава от дерматолози и доказани сайтове, за това как да подобри грижата за своята кожа. Така, спирайки за кратко в динамиката на ежедневието, за да отдадем нужното на себе си като грижа, с усмивка установяваме, че сме добавили още един и още един козметичен продукт към любимите си.

И все пак, ако можем да ги съкратим и да изберем 8 от най-любимите ни козметични продукти, които бихме препоръчали на своите майки и приятелки, то те биха били следните.

1. Хиалуронова киселина

Един от най-добрите приятели на кожата! Въпреки че тя се синтезира естествено и в нашите тела, с напредването на възрастта, както и редица други фактори, влияят на нейните количества. Но хиалуроновата киселина се влага от козметичните брандове в редица козметични продукти за лице (и тяло) – кремове за дневна и нощна грижа, околоочен контур, маски за лице. Освен това хиалуронова киселина бихме могли да намерим и под формата на чиста молекула, която се прилага преди нанасянето на вечерния или дневен крем.

Защо жените я харесват толкова? Защото спомага за забавянето на стареенето на кожата, овлажнява кожата, но и задържа влагата в нея, спомага за заздравяването на повърхностни рани, намалява поява на бръчки, кожата е по-еластична, намалява зачервяването.

2. Слънцезащитен суперфлуид за лице с SPF 50

Знаете ли, че нашата кожа, особено тази на лицето се нуждае от слънцезащита през цялата година? Ако не ви се вярва, вгледайте се по-добре в упоритите пигментни петна по лицето си, особено в тези в зоната на околоочния контур. Малки, но достатъчно видими, за да добавят умора и вялост върху лицето ни.

 

 

Когато обаче редовно нанасяме слънцезащитен суперфлуид за лице с SPF 50 BABÉ на Laboratorios Babe (испански козметичен бранд), кожата ни е повече от защитена. Вероятно много дами ще се запитат дали е подходящ като стъпка преди нанасянето на грим. Определено да, а това, че е обогатен с хиалуронова киселина, вероятно ще го направи новият ви любим козметичен продукт.

Повечето слънцезащити за лице оставят бели следи върху кожата, твърде тежки са като текстури. Този на BABÉ е различен. Освен че осигурява много висок спектър на защита срещу UVA/UVB, IR лъчите, както и от HEV (синя светлина), която също състарява кожата, намалява вредите от замърсяванията на околната среда.

Неговата текстура е лека, бързо се абсорбира от кожата, която е хидратирана и защитена благодарение на хиалуроновата киселина и антиоксидантите в него, които действат срещу фотостареенето.

Грижа, която е подходяща за всеки тип кожа, включително и за чувствителната, без да дразни очите.

Идеален летен продукт за плаж, тъй като е и водоустойчив, за планина или когато се намирате в динамична градска среда.

Други активни съставки в слънцезащитния суперфлуид за лице са:

  • карнозинът, който допринася за естествената защита на структура на ДНК-то на кожата, тъй като има антиоксидантно действие;
  • витамин Е – мощен антиоксидант, който защитава кожата от свободните радикали, ултравиолетовите лъчи, помага на кожата да бъде еластична и здрава, спомага за синтеза на колаген.

Добрата слънцезащита на кожата на лицето е една от първите и най-важни стъпки в ежедневната грижа за нея.

3. Серум за лице

Уникални продукти в грижа за кожата на лицето, които ѝ осигуряват концентрирани количества активни съставки. Така, по-големи количества активни молекули проникват в повърхността на кожата за оптимална ефективност. Постигаме видими резултати за по-кратко време. Има разнообразни серуми за лице и околоочната зона включително, като в зависимост от това какъв проблем бихме искали да решим, избираме и съответния продукт. Освен това, поради по-високата концентрация, обикновено отнема по-кратко време, за да забележите видими резултати.

Най-общо серумите за лице попадат в следните категории – серуми против стареене и бръчки, за изравняване на тена на кожата, хидратиращи, за кожи с акне, за подобряване текстурата на кожата.

4. Лист маски за лице

Любим козметичен продукт за честа употреба. Лист маските са удобни и лесни за прилагане, а това е важно за всяка жена, тъй като живеем динамично и имаме куп задачи за вършене. Но красотата не може да почака, нали, дами? След нанасянето на лист маска, обикновено не е необходимо да изплакваме кожата, да нанасяме допълнителни козметични грижи.

Избираме любимите си лист маски според това дали ще третираме признаци на умора, бръчки, дали искаме да детоксикираме своята кожа или да възобновим блясъка ѝ с доза хиалуронова киселина. Дали се нуждаем от регулация на себума. Това разбира се определя и активните съставки в продукта, с който ще се поглезим.

5. Флоралнa водa

Един от най-добрите начини да намалите ежедневния стрес, включително и този върху вашата кожа на лицето е използването на флорални води. Започваме от невероятните им аромати, като лавандула, рози, лайка, възможностите са разнообразни. Знаем, че хубавите аромати допринасят да се чувстваме добре отвътре навън. Флоралните води се извличат чрез парна дестилация на ароматни растения, а когато този процес приключи, етеричните масла и флоралните води на растението се отделят.

Как редовната им употреба се грижи за кожата ни? Най-напред се подобрява кръвообращението и обновяването на кожните клетки. Флоралните води са подходящи за всеки тип кожа, както и за тази, която е склонна към образуването на акне. Прилагането им допринася за стягането на кожата, нейното освежаване, регулирането на омазняването, намалява подпухването на очите.

6. Пачове за очи

Един козметичен продукт, който става все по-любим на дамите, защото ни помага винаги да имаме забележителен поглед, без следи от умора. Дали са ефективни? Определено да! Обикновено ги задържаме върху кожата си в рамките на 15-20 минути. Ето защо активните съставки в тях, които кожата бързо абсорбира, са в по-висока концентрация.

Според нуждите на нашата околоочна зона можем да избираме разнообразни пачове за очи – с хиалуронова и други видове киселини, които спомагат за хидратацията на кожата, които действат озаряващо, стягащо, срещу тъмните петна.

Някои пачове комбинират и витамини А, С, Е, подхранващи комплекси. Ползвайки този козметичен продукт намаляваме признаците на умора, подпухване, пигментните петна, фините линии, намалява се рискът от появата на нови бръчки.

7. Нощнa маскa за лице

Тях ползваме няколко пъти седмично, когато не нанасяме нощем крем. Нужно ни е малко количество, което кожата бързо абсорбира, а богатството от активни съставки върши своята работа, докато ние си почиваме. На сутринта чувстваме кожата си свежа, подхранена и отпочинала. Активните съставки в нощните маски са разнообразни, но най-често в техния състав се включват хиалуронова киселина, витамин С, съставки за намаляване на следите от стрес върху кожата, пигментни петна, акне, бръчки и други, които ревитализират кожата.

8. Ексфолиант

Може да ги срещнете и под наименованието скраб за кожа. Има такива, които са подходящи за грижа и за кожата на лицето и тялото, но има и ексфолианти, предназначени предимно за деликатната кожа на лицето. Необходими са ни, защото с тяхна помощ премахваме повърхностния слой мъртви кожни клетки. По този начин почистваме не толкова дълбоките пори на лицето, изравняваме тена, спомагаме за намаляване на дълбочината на някои фини бръчки и повърхностни белези.

Отново според типа кожа и нейните нужди можем да намерим разнообразни продукти, обогатени с ценни съставки, които се грижат за нашата красота.

Снимки: istock; BABÉ 

Коментирай