Здраве и красота

Хитри трикове за бързо съхнене на лака за нокти

Как да се лакирате бързо и лесно

12.05.2022г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лакирането на ноктите има не едно и две предизвикателства. Но едно от най-досадните е сушенето на лака. Мечтата на всички жени, които обичат да лакират ноктите си и да носят маникюр, е лакът им да съхне за секунди. Никоя дама не би желала да стои с часове, докато чака лакът да изсъхне, а след това да докосне нещо и да развали прекрасния си маникюр.

6 начина да изсушите лака за нокти по-бързо

Ако ви е омръзнало да стоите с вирнати пръсти във въздуха до безкрай, вижте как можете да накарате лака си да изсъхне по-бързо.

Купа с лед

Преди да започнете да се лакирате, подгответе си купа пълна с вода и кубчета лед. След като се лакирате, потопете ноктите си в купата и изчакайте около 2 минути. Ледената вода ще помогне на лака да се стегне и после да изсъхне по-бързо.

Сешоар

Сешоарът може да ви помогне да ускорите съхненето на лака. Препоръчително е да използвате студената или неутралната струя, защото колкото по-студен е въздухът, толкова по-бързо съхне лакът. Топлата и горещата струя няма да са от полза.

Какво трябва да знаем за лаковете за нокти

Бързосъхнещ топлак

Топлаковете се срещат в много разновидности. Гледайте да подбирате такива, на които е упоменато, че имат бързосъхнещ ефект или гел ефект. Това помага на ноктите да са укрепени и здрави, а на лака да изсъхне максимално бързо.

Спрей или лак за коса

Спрейовете и лаковете за коса имат стягащ и фиксиращ ефект. В тези продукти има изсушаващи агенти, които могат да са ви от полза и за маникюра. След като нанесете лака за нокти, изчакайте 1 минута и след това напръскайте със спрей или лак за коса. Изчакайте да подейства няколко минути. Изплакнете и нанесете балсам за ръце или масло за нокти. То ще хидратира кожичките ви след употребата на изсушаващия спрей за коса.

Кои са трите най-опасни химикала в лака за нокти?

Свързани статии

Спрей за готвене

Спреят за готвене е базиран на основата на олио. Течните масла подпомагат съхненето на лака за нокти. А спреят за готвене е много удобен, тъй като се нанася лесно.

Спрей за сушене на лак

Специално разработените спрейове за съхнене на лака са много добър вариант. Ако нямате спрей за готвене, можете да използвате спрей за съхнене на лак на маслена основа, който ще ускори съхненето на лака и ще подпомогне стягането му.

Невероятно бърз трик за сушене на лака

Нанасяйте тънки слоеве

Ако искате лакът ви да има наситен цвят и да покрива изцяло нокътя, не бързайте да нанасяте няколко дебели слоя. Това не само ще забави и затрудни изсъхването на лака, но и има риск от поява на мехурчета, набръчкване на лака, лесно разваляне при допир. Вместо това нанесете няколко много тънки слоя, като изчаквате достатъчно между всяко нанасяне. Този метод позволява по-бързо и лесно съхнене на лака.

Коментирай