Здраве и красота

Домашен серум с масла за бърз растеж на ноктите

Активира растежа и заздравява ноктите

22.06.2022г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена, която обича да поддържа маникюра си, мечтае ноктите ѝ да растат по-бързо. Това е напълно възможно с помощта на подхранващи домашни серуми за бърз растеж на ноктите, които не само активират растежа, но и подхранват, хидратират и подобряват структурата на нокътя.

Антистареещ серум за кожа без бръчки

Ще ви предложим един такъв прекрасен серум за бърз растеж на ноктите, който можете да си направите в домашни условия, тъй като е изцяло с натурални продукти.

Ето и съставките:

  • ½ супена лъжица гел от алое вера;
  • ½ супена лъжица рициново масло;
  • 1 капсула витамин Е;
  • 1 скилидка чесън.

Ако нямате рициново масло, то може да се замести с кокосово масло, зехтин или масло от ленено семе.

8 причини за слаби и чупливи нокти

Защо тези съставки са толкова подходящи и полезни за растежа на ноктите?

Алое вера съдържа превъзходни вещества, които подхранват ноктите, омекотяват нокътната плочка, кожичките и стимулират растежа. Алое е препълнено с витамини и минерали, които проникват в кожата и ноктите и насърчават растежа.

Рициновото масло съдържа мастни киселини, които регенерират ноктите и контролират растежа. То може да подобри вида и структурата на ноктите, като участва в борбата с гъбичките и бактериите, които правят ноктите по-слаби и пречи на растежа им. Рициновото масло има антибактериални свойства, а мастните киселини не само подхранват, но и хидратират.

7 лесни начина да стимулирате растежа на ноктите

Маслото от витамин Е има подобни на рициновото масло действия. То е наситено с есенциални мастни киселини, които овлажняват грубите кожички, премахват сухотата от ноктите и кожата на ръцете, укрепват нокътната плочка, правят ноктите по-здрави и плътни, стимулират растежа.

Свързани статии

Чесънът е известен с мощните си антибактериални свойства. В него се съдържа и селен, който заздравява ноктите и стимулира растежа им. Антимикробните съединения в чесъна потискат растежа на гъбичките и бактериите, като спомагат за изглаждането на структурата на нокътя и възвръщането на розовия му блясък.

5 начина да премахнете пожълтяването на ноктите

Как да си направите серум за растеж на ноктите?

В чист и подсушен малък стъклен буркан смесете алое вера, рициновото масло и маслото от капсулата витамин Е. Разбъркайте добре, докато се смесят напълно. Пресовайте чесновата скилидка на много фина паста. Добавете към маслата и разбъркайте. Оставете серума да престои за 48 часа, за да може маслата да се наситят с веществата от чесъна. Прецедете през много фин тензух. Прелейте серума в стъклено шишенце с капкомер.

5 домашни грижи за здрави нокти

Капвайте по една капка на всеки нокът преди лягане. Масажирайте, докато маслата попият. Не отмивайте. Маслата може да стоят върху ноктите през цялата нощ.

Коментирай
Здраве и красота