Здраве и красота

Захарен пилинг за лице с масла

Разкрива красотата на кожата

02.07.2022г. / 13 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ексфолирането на кожата на лицето е чудесен начин да премахнем мъртвите кожни клетки. Разбира се, важно е да избираме грижа, която да е нежна. Захарните ексфолианти са добра идея, а още по-хубавото е, че можем да си ги приготвим у дома.

Признаци, че тялото ви остарява по-бързо за възрастта ви

Ексфолирането на кожата помага за подобряване на тена ѝ, намалява натрупването на бактерии, както и видимостта на по-фините бръчки. Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас един бърз захарен пилинг с масла за красива кожа на лицето.

Ще ви бъдат необходими:

  • 1-2 ч. л. кокосово масло;
  • 1 ч. л. мед;
  • 1 и ½ с. л. захар, ако имате кафява още по-добре;
  • 2-3 капки етерично масло от портокал;
  • 2-3 капки етерично масло от чаено дърво.

Ако нямате тези етерични масла, може да добавите лавандулово, шипка или други, които ползвате в грижа за лицето си. Може и да увеличите количеството на меда, захарта и кокосовото масло, ако полученият пилинг ви се струва малко като количество. Разбъркайте добре всички съставки в купичката.

3 маски за лице за стимулиране на колагена

Пилингът се нанася върху предварително добре измита кожа от грим и замърсявания. Нанасяйте с леки въртеливи движения, като не пропускайте и шията и деколтето. Масажирайте 1-2 минути и оставете да действа малко време като маска. След изплакване с хладка вода нанесете подходяща козметика. При добра поносимост на маслата, може да прилагате този ексфолиант 2-3 пъти месечно.

Коментирай