Здраве и красота

Домашен крем против стрии

За подхранена и красива кожа

13.08.2022г. / 06 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Рязко отслабване или напълняване, ген, бременност и други... Това са само част от факторите за появата на стрии по кожата на тялото. Определено те са нещо, което не искаме да бъде върху кожата ни. Ето защо, без значение дали налице е бременност или не, дали имаме вече появили се стрии или се радваме на добра кожа, ежедневното подхранване и грижа са от съществено значение. 

Можем да се доверим на различни естетични процедури, които намаляват видимостта на стриите, но не бива да забравяме за грижата през останалото време. 

Най-добрите съставки за вашата кожа според зодията

Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас една лесна рецепта за домашен крем с масла, който подхранва кожата, подобрява нейният вид. Комбинацията от масла е една от най-добрите за намаляване на риска от стрии или подобряване на вече съществуващи. 

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици кокосово масло;
  • 2 супени лъжици масло от ший/шеа;
  • 2 супени лъжици какаово масло;
  • 5 капки етерично масло от лавандула;
  • 5 капки етерично масло от шипки;
  • 10 капки витамин Е.

Най-добре е да разтопите маслата на водна баня, но може да го направите и в малка тенджера, като внимавате да не загорят и да не завират. Разтопете ги на бавен огън. Сложете в стъклена/метална купа (ако ще разтопявате на водна баня) или тенджера кокосовото, какаовото и маслото от шеа. Когато маслата се разтопят, може да добавите витамин Е и да разбъркате маслата хубаво.

Хидратиращи масла за кожа, които да нанасяте след дезинфекция

Витамин Е е един от най-добрите в грижа за кожата. Той е мощен антиоксидант, който спомага за защита на кожата от околната среда, свободните радикали, подпомага нейното възстановяване. Почти винаги присъстват в козметичните продукти за третиране на стрии. Премахнете разтопените масла от котлона и ги оставете да се охладят на стайна температура. Още преди да са стегнали напълно може да добавите етеричните масла.

Защо те присъстват като грижа против стрии?

Свързани статии

Етеричните масла имат невероятен аромат, който ни помага да отпуснем сетивата си. Освен това подхранват кожата в дълбочина, забавят процесите на стареене, спомагат за синтеза на колаген, придават ѝ мекота, подобряват вида на вече появили се стрии. 

След като сте добавили и етеричните масла, може да ползвате миксер, за да разбиете вашият домашен. Така ще му придадете пухкава текстура и ще ви бъде по-лесно да го ползвате. Освен това ще свържете хубаво всички съставки. Кремът се съхранява в стъклен буркан с капак. При добра поносимост върху кожата може да го нанасяте 1-2 пъти на ден.  

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
..... ( преди 1 година )