Здраве и красота

Антиейдж масажи за лице

Тайната на красотата е в постоянството

20.08.2022г. / 05 52ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

В стремежа да запазим красотата и младостта на кожата и лицето си, ние, жените често пъти се впускаме в стремглаво купуване на най-модерните кремове или пък посещаваме терапии, препоръчани от приятелки. Социалните мрежи изобилстват от реклами, предлагащи намаления на дерматологични, естетични и какви ли още не процедури, които обещават бързи резултати.

Тогава се сещаме, че нямаме време да се храним добре, нямаме време да пием вода, нямаме излишно време, което да отделим за спорт... Какво следва? Ботокс? Бързо и лесно решение за изглаждане на бръчките и „проблемите“? Но дали наистина е така? Може би тайната на красотата не е само във възможността да имаме достатъчно средства, които да използваме за скъпи процедури. А какво се случва, когато спрем посещенията си в естетичния кабинет? Започнем ли веднъж, рядко спираме... Има ли нещо, което можем да направим вкъщи, за да намалим следите на времето? Да! Единственото условие е да бъдем постоянни. „Рим не е построен за един ден“ – така се казва в една известна поговорка. И за красотата е необходимо време и постоянство в усилията. И така, коя е тайната на домашната грижа за лицето? Вълшебната думичка тук е: „масаж“.

Как ще ни помогнат масажите за лице?

Подобряване на кръвообращението, мускулна релаксация, стимулиране на отвеждането на отпадните продукти – това са само малко от ползите на масажа за лице. Тази процедура подобрява цялостната визия на кожата на лицето.

Видове масаж

Шведски масаж

Този масаж използва леки, издължаващи движения, които помагат на мускулите да си отпочинат.

Шиацу

Тази форма на масаж идва от Япония. Тя може да се използва както върху тялото, така и върху лицето. При нея се използва лек натиск върху определени точки.

Гуа Ша

За него се използва специално плоско приспособление за масаж, което е изработено от полускъпоценен камък или кристал. Той се използва за контуриране на лицето.

Лимфен дренаж

Освен за тяло, този вид масаж се използва и за лице. Той намалява подпухналостта и раздвижва лимфата.

Освен ръце, за масаж можете да използвате и приспособления – ролери, топли или студени масажори за лице, също така и устройства, които правят масаж чрез вибрации.

Как да си направим масаж за лице у дома?

Изберете олио, което е подходящо за вашия тип кожа. Изсипете върху едната си длан количество, колкото малка монета. След това разтъркайте дланите си една в друга – по този начин ще загреете олиото.

Започнете от врата, с леки, издължаващи движения по посока на лицето – нагоре.

За да придадете по-добър контур на лицето, масажирайте от брадичката към ухото – по линия на челюстта. Можете да използвате и кокалчетата на ръцете си.

С върховете на пръстите си започнете от средата на линията на веждите и леко издърпвайте настрани – към слепоочията.

Масаж с вендузи

Свързани статии

Ползите от вендузите са отдавна познати. Те се използват и в професионалния спорт за възстановяване и дълбок масаж на мускулите. На пазара съществуват и малки вендузи, които можете да използвате, за да масажирате лицето. Използвайте любимото си олио за лице, нанесете с леки, потупващи движения. Притиснете леко вендузата (ако тя е силиконова), поставете я на лицето и отпуснете.

Създаденият вакуум ще помогне на лицето да се кръвоснабди, като по този начин то ще се освежи и подмлади. Движете вендузата по посока на лимфата – от долу нагоре. Движенията са леки и издърпващи нагоре. Не забравяйте, че масажът при всички случаи не трябва да причинява дискомфорт. Търсеният ефект е съвсем лека руменина на кожата. Можете да правите масажа сутрин и вечер, като винаги преди да докосвате лицето си, измивайте ръцете много добре.

Коментирай