Здраве и красота

4 от най-добрите масла против стрии

За повече красота

17.11.2022г. / 15 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите определено са нещо, което не ни се иска да имаме по кожата си. Бременност, промени в килограмите, пубертет, ген, са част от причините за тяхната поява. За да намалим риска от появяването им, е важно редовно да подхранваме кожата на тялото си с лосиони, кремове, козметични грижи, които осигуряват превенция. Вече появили се стрии също биха могли да бъдат повлияни от козметични грижи.

В грижата за кожата, без значение дали става въпрос за тялото или лицето, не бива да забравяме, че постоянството е ключов фактор. За да подобрим състоянието на стари стрии, не бива да се отказваме след първия месец. Разбира се, бихме могли и да се доверим на дерматолог, който да ни посъветва какво е най-доброто решение за нашата кожа. Не бива да забравяме, че има масла, които доказано помагат за намаляване на риска от появата на стрии и също така минимизират вече появилите се. Тези масла често влизат в състава на козметични продукти за тази цел.

Добри примери са арганово и лавандулово масло, кокосово, бадемово, нероли.

Вижте още 4 за по-красива кожа с по-малко или без стрии.

Кои са ползите от сухото масло за кожата и косата?

Масло от готу кола

Уникално масло, което може да намерите не само в аптечната мрежа, но и в специализираните магазини за биохрани и биокозметика. Маслото от готу кола се извлича от корена и листата на Centella Asiatica. Използва се главно в продукти за грижа за кожата за подобряване на външния вид на кожата. Маслото от готу кола помага за намаляване на кожни раздразнения, белези и стрии, благодарение на специалните съединения, които съдържа, доказано ефективни при подобряване на вида на белези и стрии. Също така се смята, че намалява риска от образуването на нови стрии, спомага за стягането на кожата, регенерацията на клетките. Готу кола често се комбинира с други ценни масла в козметични продукти за още по-добра ефективност.

5 начина да използвате масло от сладък бадем за красота

Масло от семена на шипка

Маслото от шипка е едно от най-добрите за суха и зряла кожа, за намаляване появата на бръчки. Известно е, че спомага за синтеза на колаген, който помага за подобряване на еластичността на кожата. Редовната му употреба показва и ползи за подобряване вида на стриите, повърхностни белези от изгаряния. Маслото е богато на антиоксиданти, витамини, минерали, които подхранват кожата, озаряват я и забавят процесите на стареене.

Свързани статии

Масло от нар

Чудесно масло, което помага не само за намаляване появата на бръчки. То е едно от най-добрите масла против стрии. Нарът е богат на витамини, минерали и антиоксиданти. Съдържа антоцианини, които също присъстват в тъмните плодове, като боровинки и къпини. Маслото от нар може да помогне за намаляване на появата на стрии, да подобри вида на вече съществуващи. Също така забавя стареенето на кожата, а кожата на тялото също старее, не бива да го забравяме. Смята се, че спомага за елиминирането на свободните радикали, действа противовъзпалително.

Масло от пачули

Маслото от пачули е едно от най-подходящите масла за подобряване състоянието на кожата и стрии. Има противовъзпалителни свойства, но като повечето масла е добре да се комбинира с друго базово като кокосово, масло от бадем, ший. Прилагано върху стрии, не само подобрява вида им, но и намалява риска от появата на нови. Кожата е подхранена, хидратирана в продължение на часове.

Коментирай