Здраве и красота

3 трика за успокояване на кожата след бръснене

Как да предпазите краката от пъпчици, раздразнения и зачервяване

21.11.2022г. / 09 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръсненето на краката е един от най-лесните начини да премахнете бързо и гладко нежеланото окосмяване. Лошото е, че след бръснене кожата може да стане суха, раздразнена, зачервена, да се появят пъпки. Така лесното и бързо бръснене се превръща в истинско изпитание, пред което са изправени милиони жени.

Правилно бръснене на бикини линията

За щастие има няколко лесни начина да се справите с кожните проблеми след бръснене. Ето 3 лесни стъпки за гладки и меки крака след обезкосмяване със самобръсначка.

Използвайте хидратиращ сапун

Много е важно кожата да бъде винаги добре хидратирана. Това не става, като използвате хидратиращ продукт еднократно. Не очаквайте резултати, ако не сте постоянни в овлажняването на кожата. Именно заради това е важно да използвате хидратиращ измиващ продукт, който едновременно отстранява замърсяванията, но и хидратира.

Защо не трябва да редувате бръснене и коламаска?

Нанасяйте овлажняващ крем или лосион

Още преди кожата да е изсъхнала след баня и бръснене, нанесете хидратиращ и дълбоко овлажняващ продукт. Направете го, докато кожата е още леко влажна. Така ще помогнете на влагата да остане и да попие в дълбочина в кожата. Избирайте продукти, които не са прекалено тежки и мазни, защото те запушват порите на кожата и могат да влошат раздразнението. За предпочитане са продукти с по-лека текстура, които попиват бързо и лесно, без да утежняват.

Свързани статии

Подсушавайте внимателно

Начинът, по който сушите и попивате кожата след бръснене, има голямо значение. Ако бършете агресивно, търкате и притискате кожата с кърпата, това ще я раздразни и ще предизвика възпаления. Вместо това трябва да потупвате леко, да попивате водата, без да триете кожата с хавлията. Това намалява риска от раздразнения и зачервяване.

По-гладки крака след бръснене – каква е тайната?

Погрижете се за кожата си с тези три лесни трика след бръснене и краката ви ще ви се отблагодарят с мекота, гладкост и прекрасен външен вид.

Снимка: iStock

Коментирай