Здраве и красота

Любимите 8 продукта за лице

За кожа, чието стареене е отложено

10.03.2023г. / 08 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разговорите с приятелки са любими на всички жени. Обичаме да говорим за нещата от живота, плановете за бъдещето и това как всяка една от нас се грижи за кожата на лицето си. Появата на бръчки е естествен процес от стареенето на кожата, но е нещо, което не бива да ни плаши.

Всъщност, в наши дни имаме толкова много верни съюзници. Аз например все по-рядко броя бръчките по лицето. Знам, че има как да подаря най-добрата грижа на кожата си. Имам си своите любими продукти. От време на време откривам по някой нов, решавам да го тествам и преценявам дали има полезност за мен или не.

Това им е хубавото на женските разговори с приятелки, че ни вдъхновяват да се грижим по-добре за себе си. Днес си представям, че си говоря с вас на по чаша кафе и ви разказвам за моите 8 любими продукта за лице. Ето кои са те.

1. Серум с витамин С

Витамин С е един от най-добрите витамини и антиоксиданти в грижа за кожата на лицето ни. Осигурен чрез храната, той се грижи за кожата ни отвътре навън. Добавен към специалните серуми за лице с витамин С, антиоксидантът има редица ползи за здравето и красотата на кожата. Някои от тях са: предпазва кожата от увреждането на околната среда, намалява риска от преждевременно стареене, подпомага синтеза на колаген и намалява отпускането на кожата, спомага за намаляване на хиперпигментацията, тъмните кръгове в зоната около очите и други.

Серумите с витамин С работят в синергия с останалата грижа за лицето, разбира се, след консултация със специалист, бихме могли да изберем най-правилния продукт за нашите нужди.

2. Мултикоректор от BABÉ

Определено мултикоректорът на испанската компания за дермокозметика Laboratorios BABÉ е моят нов любим продукт в грижа за кожата около очите и устните. Това е тензор, който спомага за премахването на тъмните кръгове и торбичките под очите. Проблем, който повечето жени имат, аз също не съм изключение.

Освен че помага в борбата с признаците на стареене в тази деликатна зона на лицето, мултикоректорът на BABÉ предотвратява тяхната повторна поява. Най-хубавото е, че това е продукт, който намалява образуването на бръчки и в зоната на устните, така наречените назолабиални бръчки.

Дълго време търсих продукт, който да е подходящ за нанасяне и в двете зони, да е деликатен към чувствителната кожа и го намерих! Кожата е с подобрена еластичност, хидратирана и защитена. Това, което ме впечатли в продукта е богатият набор от активни съставки, като витамини С и Е, които са мощни антиоксиданти, Centella Asiatica – допринася за синтеза на колаген.

Мултикоректорът глези кожата ми и с Bakuchiol – прекрасно масло, което спомага забавяне стареенето на клетките. Разбира се съдържа и хиалуронова киселина, комбинация от натурални, растителни масла, collagen, encapsulated retinol, чист кофеин. Изключително лек и приятен за нанасяне.

3. Ампули за лице

Още един любим продукт, който ни помага да поддържаме красотата си с напредването на годините. Ампулите за лице са формули в грижа за кожата. Могат да се намерят различни видове формули, като такива, които третират бръчките и пигментните петна, за подобряване тонуса на кожата, за възстановяване на кожната бариера, успокояващи кожата, намаляващи подпухналостта и тъмните кръгове под очите и други.

Често в състава на ампулите влизат едни от най-добрите съставки за кожата, като витамин С, хиалуронова киселина, млечна и гликолова киселина и други. Лесни за употреба и с ускорено действие.

4. Мултиподмладяващ бустър

Когато се грижим за красотата на своята кожа, искаме бързи резултати, Нуждаем се от продукт, който от мига на нанасянето си, да се усеща, че работи в полза на красотата и здравето на кожата. Още един много любим продукт, който има запазено място на тоалетната ми масичка е мултиподмладяващият бустър от BABÉ. Отново дело на испанската компания за дермокозметика Laboratorios BABÉ, съдържащ същите активни съставки, като мултикоректорът BABÉ, но и с още няколко допълнителни, за които ще ви разкажа в следващите редове.

Ако се питате за какво ми е този бустър, след като ползвам дневен крем, трябва да знаете, че този продукт действа в синергия с останалата грижа, която нанасяте, тъй като подобрява тяхното действие. Текстурата на продукта бързо се усвоява от кожата. Не само че действа срещу бръчките, но също така допринася за стегнатостта на кожата.

Мощна защита е срещу невидимите външни влияния, които допринасят към процеса на нейното стареене. Имаше момент, в който кожата ми изглеждаше вяла, нямаше блясък, тенът ѝ беше неравен. Тогава разбрах, че стресът, който околната среда нанася върху лицето ми, вече е видим. Ето защо реших да пробвам мултиподмладяващия бустър на BABÉ.

Както споменах, активните съставки са същите като в мултикоректора, но има и допълнителни, които правят продукта толкова специален за мен. Това са: carnosine, който е естествен антиоксидант, предпазва от вредното въздействие на свободните радикали, в резултат от градските замърсявания. Ако искаме да забавим клетъчното стареене ни трябва Teprenone, също Centella Asiatica, с помощта на който се увеличава синтезът на колаген.

Към всички тях от Laboratorios BABÉ са добавили и Elastine, Creatine, DMAE, Ceramides, които подобряват тонуса на кожата, имат антиоксидантно действие, забавят ранните признаци на стареене на кожата. И резултатите са видими. Освен това, мултиподмладяващият бустър на BABÉ е подходящ и за чувствителни кожи.

5. Маски и пачове за очи

Без значение кое от двете ще изберете, това е една чудесна допълваща грижа за деликатната кожа на околоочния контур. Предлагат се разнообразие от маски (някои са с отмиване) и пачове за очи. Защо дамите ги харесват? В рамките на 15-20 минути продуктите ни помагат да намалим усещането за умора в очите.

Според ключовите съставки, които съдържат, маските и пачовете за очи могат да ни помогнат да се борим срещу различни проблеми – подпухнали клепачи, тъмни кръгове, бръчки, суха кожа, отпускане на контура и други. Още по-приятно е усещането от ползването им, когато предварително сме охладили в хладилник избрания от нас продукт.

6. Детокс маски за лице

Подходящи са за всеки тип кожа и ги избираме отново според съставките в тях. Стресът, околната среда, синята светлина от мобилни устройства, излагането на солариум, слънце, прием на медикаменти и други, водят до стресиране на кожата. Затова е важно да я детоксикираме. Детокс маските за лице помагат да елиминираме голяма част от замърсяванията, извеждат токсините, подобряват нейния тонус, елиминират мъртвите кожни клетки.

Подготвят кожата ни за това тя да може да усвои по-добре останалите продукти от личната ни грижа. Детокс маските също съдържат разнообразни полезни за кожата съставки, като зелен чай, глина, флорални води, кофеин, различни екстракти и други.

7. Концентрат за очи

Кожата на околоочния контур винаги разкрива, когато сме уморени, не се храним здравословно, не нанасяме слънцезащита и не се грижим достатъчно добре за нея. Концентратите за очи са другият верен съюзник на женската красота. Те ни предоставят коктейл от суперсъставки, като витамини, глицерин, кофеин и други, които допринасят за бързото намаляване на подпухването, бръчките пачи крак, възстановяването на кожата, озаряването на погледа, тъмните кръгове, допринасят за синтеза на колаген и други.

8. Пачове и маски за устни

Често забравяме за кожата на устните ни, като част от лицето ни. Тя е толкова нежна и деликатна и ако искаме да изглеждаме добре, червилото ни да има безупречна покривност, трябва да се грижим редовно и за устните си. Балсамите съвсем не са достатъчна грижа, затова ползваме и маски или пачове за устни. Отново можем да намерим разнообразие от продукти. Има нощни маски, обогатени с различни масла, витамини и други незаменими съставки, допринасящи за регенерацията на кожата, докато си почиваме.

Пачовете пък са нашата експресна грижа, а прилагането им обхваща кожата и в зоната над горната и долна устна, където с напредването на възрастта също се появяват фини линии, а никога жена не би искала червилото ѝ да се „врязва“ в тези бръчици.

Хубаво е, когато можеш да си осигуриш експертна грижа за кожата, защото така имаш увереността да продължаваш по пътя към постигане на личните си цели.

Снимки: BABÉ; istock

Коментирай